Regulatorisk
Pressmeddelande
26 aug 2014, 14:00 CET

BillerudKorsnäs investerar för tillväxt

En ny investering gör kartongmaskinen i Frövi till världens största i sitt slag. Investeringen är ett konkret steg i BillerudKorsnäs ambitiösa plan för tillväxt.

BillerudKorsnäs styrelse har idag beviljat en investering om cirka  MSEK 900 i produktionsanläggningarna i Frövi och Rockhammar. Investeringen kommer leda till ökad produktionskapacitet och en förbättrad kvalitet på den producerade förpacknings- och vätskekartongen.

  • Vi har slagit fast en ambitiös tillväxtplan för BillerudKorsnäs. För affärsområdet Consumer Board är strategin lönsam volymstillväxt. Investeringen är en viktig del i att förverkliga denna strategi. – säger Per Lindberg, VD BillerudKorsnäs

Investeringen omfattar en ombyggnation av kartongmaskinen i Frövi samt en kapacitetsuppgradering av massaproduktionen i Rockhammar. När investeringen är slutförd under 2017 kommer produktionsanläggningen i Frövi att nå en kapacitet om 550 000 ton per år av högkvalitativ förpacknings- och vätskekartong och anläggningen i Rockhammar en kapacitet om 150 000 ton CTMP-massa per år. Efter investeringen kommer BillerudKorsnäs driva världens största maskin för produktion av förpacknings- och vätskekartong integrerad till kemisk massa.

  • Efterfrågan på BillerudKorsnäs förpacknings- och vätskekartong ökar. Genom denna investering kommer vi att behålla och stärka vår konkurrenskraft och svara upp mot de ständigt ökande kraven på våra produkter och service. Därigenom når vi en hållbar tillväxt inom vårt affärsområde Consumer Board. – säger Ulf Eliasson, Senior Vice President Consumer Board

BillerudKorsnäs uppskattar att företagets investeringar på längre sikt ligger på samma nivå som avskrivningarna, det vill säga ca MSEK 1400 per år. Investeringen i Frövi och Rockhammar medför att BillerudKorsnäs bedömer att investeringarna överskrider avskrivningarna med cirka MSEK 150 under 2014 och att investeringsnivån även för de kommande två åren kommer ligga över avskrivningsnivån.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Lindberg, VD och koncernchef, 08-553 335 00
Ulf Eliasson, SVP Consumer Board, 026-15 10 00

Informationen är sådan som BillerudKorsnäs AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Avlämnad för offentliggörande kl. 14:00 den 26 augusti 2014.