• Mat och Dryck

Den första förseglade pappersförpackningen

Konventionella förpackningar för torrvaror som mjöl och socker har flera fördelar – och flera miljömässiga nackdelar. Plastpåsar läcker inte, men lämnar ett bestående ekologiskt fotavtryck. Avtrycket efter pappersförpackningar är mindre* men tyvärr lämnar även de spår av sitt innehåll.

För att utmana konventionella förpackningar har vi och den tyska teknikinnovatören Bosch designat en förseglad pappersförpackning som inte bara är dammtät, utan också bidrar till en renare miljö i ett större perspektiv.

Please accept Marketing cookies to view this content.

 

Hemligheten är kombinationen av BillerudKorsnäs starka och tåliga papperskvalitet Axello® ZAP och Boschs innovativa ZAP-Module som gör att pappret kan köras i en VFFS-maskin (Vertical Fill Form and Seal).

Resultatet – världens första förseglade pappersförpackning för torrvaror. En dammtät förpackning är perfekt för pasta, müsli, socker, mjöl och ris och ett naturligt alternativ för varumärkesägare till plast. En sådan förpackning är inte bara ett mer hållbart alternativ, utan har även en unik taktil känsla och tryckmöjligheter. Förpackningen klassas dessutom som monomaterial vilket ger fördelar som lägre kostnader för avfallshantering.

Läckage? Det tillhör det förflutna. Nu kan ditt miljösamvete vara lika rent som dina hyllor och din distributionskedja.

*Pappersförpackningar för torrvaror gör ett 65 % mindre ekologiskt fotavtryck än motsvarande plastförpackningar. Källa: Life Cycle Assessment Report u5052, IVL, 2015

Vill du veta mer – gå in på: www.sealedpaperpackaging.com