En fräsch idé

Billerud premiumkartong White ligger bakom en prisbelönt förpackningslösning för mintpastiller av högsta kvalitet.

Den brittiska kartongkonverteraren Alexir Partnership utvecklade den prisbelönta förpackningsdesignen åt företaget Peppersmith, som tillverkar kvalitetskonfekt med inriktning på mintpastiller och tuggummi. Behovet av lösningen uppstod när apotekskedjan Boots – med över 2 500 butiker runt om i Storbritannien – ville sälja mintpastiller från Peppersmith, men inte hade plats för dem på hyllorna.

En så kallad ”clipstrip” eller hållare av plast att hänga på befintliga hyllor verkade vara den självklara lösningen, men eftersom Peppersmith sätter en stolthet i att vara ett naturligt varumärke med naturliga produkter var det inte aktuellt. Peppersmith ville att förpackningen skulle dra uppmärksamhet till mintpastillerna, eftersom det är en produkt man ofta impulsköper.

Alexirs designer utvecklade därmed en clipstrip av kartong åt Peppersmith. ”Det är faktiskt ganska svårt att åstadkomma”, säger Alexirs Marketing Manager Claire Summersby. ”Och så vitt vi vet är det den första clipstripen av kartong på marknaden.” Pastillasken passar perfekt i öppningen och är omsluten på alla sidor. ”Den består av ett platt ark med tryck och perforeringar som gör att den kan vikas till en trappa av mintpastillaskar”, säger Summersby. ”Det är ett exempel på smart design.”

Alexirs Commercial Manager Clive Mowbray säger att kartong från Billerud var ett självklart val.
”Vi behövde kartong med god styrka och styvhet för att kunna skapa en riktigt bra färdig produkt. Materialet skulle också vara certifierat enligt Forest Stewardship Council för att leva upp till Peppersmiths värderingar. Billerud kartong garanterar ett jämnt och förutsägbart resultat.”

Peppersmiths grundare Dan Shrimpton säger: ”Det vi verkligen gillar med Billerud kartong är att den är ljus och fräsch, håller hög kvalitet och produceras på ett hållbart sätt – allt i linje med vårt varumärke.”

Peppersmith clipstrip har vunnit en rad utmärkelser. Den tilldelades Bronze Star Award i kategorin strukturell design vid Starpack Industry Awards, vann pris i kategorin bästa kartongförpackning vid UK Packaging Awards och rankades högst i kategorin Shelf Ready and Display vid Pro Carton European Carton Makers Association (ECMA) Awards.

På Boots var man också nöjda med lösningen. ”De uppskattade verkligen att vi ansträngde oss för att skapa något nytt och innovativt åt dem”, tillägger Shrimpton. ”Och försäljningen har dessutom gått riktigt bra.”

”Vi behövde kartong med god styrka och styvhet för att kunna skapa en riktigt bra färdig produkt.”
Clive Mowbray Commercial Manager, Peppersmith

 

Se även

Carton Solutions

Vi tillhandahåller idéer om förpackningsdesign och processer – specialistkunskap som gör varumärkesförpackningar till något utöver det vanliga.

Kommunikation genom förpackningar

På designbyrån NINE, som ingår i BillerudKorsnäskoncernen, tar man förpackningar på största allvar.

Traditionell rätt i modern förpackning

Vad händer när två innovativa matentusiaster utvecklar en ny förpackning till en traditionell tysk delikatess? Rätten får en modern twist.