• Konsument och Lyxvaror

En ocean av möjligheter

Att skapa en exklusiv förpackning till champagne, whisky eller andra lyxdrycker är ett mer komplext konststycke än du kanske tror. Dels krävs råstyrka i förpackningsmaterialet, och dels en design som ger ett löfte om dyra njutningar. Som tur är ger CrownBoard Prestige både utrymme till extravagant design – och frihet för förpackningsdesignern.

Kartong är ett givet materialval för förpackning av exklusiva drycker. Det är mångsidigt och formbart, lättviktigt och kostnadseffektivt. Och inte minst både starkt och snyggt. Det har helt enkelt alla fördelar en förpackningsdesigner kan önska sig. Men det är skillnad på kartong och kartong. Och med CrownBoard Prestige vill vi skapa något unikt – som ger dig som förpackningsdesigner så stor valfrihet som möjligt. Idén med vårt material är att det ska stödja designerns visioner om form och funktion, till exempel för att kunna skapa något annat än det strikt fyrkantiga. CrownBoard Prestige kan därför formas med mjuka rundningar och har dessutom den stabilitet som krävs för att behålla formen. För oss är denna formbarhet viktig. För det är i slutänden färg och form som skapar uppmärksamhet och får en förpackning att sticka ut på hyllan.

Please accept Marketing cookies to view this content.

 

CrownBoard Prestige is made to offer the packaging designer a multitude of options. To offer support for the designer’s ideas and intentions. For example: a pack does not necessarily have to be shaped like a cube or a brick. CrownBoard Prestige allows for designs with bends and sweeps, and has the stability to keep the shape. Shapeability is important. It’s colour and shape that catch the eye and make a package stand out on a shelf.   

Din kreativa verktygslåda

Man skulle till och med kunna säga att CrownBoard Prestige har en egen inbyggd verktygslåda. Designern kan lita på kartongens egenskaper för att åstadkomma intressanta former, användarvänliga funktioner, felfria falsningar utan sprickor och iögonfallande effekter som till exempel prägling– en flat yta som formas till en relief som skänker liv och djup till text och dekor. CrownBoard Prestige erbjuder ovanligt fina möjligheter till sådana effekter.

Det är den oöverträffade kombinationen av styrka och tryckbarhet som gör CrownBoard Prestige unik.

Från idé till storskalig produktion – CrownBoard Prestige skyddar produkten och bygger ditt varumärke.

För designern betyder styrkan att förpackningen tryggt kan hålla och skydda en tung flaska exklusiv dryck. Samtidigt som förpackningen är formbar, stabil och stapelbar. Kartongen kan även köras i många intag och konverteringsprocesser vilket ger en förpackning som tål ovarsam hantering. Sist men inte minst ger den fina tryckytan en snygg förpackning med vackert färgtryck och effekter som foliering och lacker.

Förklaringen till den överlägsna styrkan ligger i kartongens uppbyggnad. Den är gjord av 100% nyfiber från långsamt växande nordiska skogar. Rena, starka och smidiga fibrer. Dessutom är den uppbyggd i flera lager, vilket gör den ännu starkare.

De fina tryckresultaten beror på att kartongen har en bestrykning i flera skikt som ger en extremt jämn, högvit yta. Det ger lysande färger, hög kontrast, detaljskärpa och naturtrogen färgåtergivning. En högvit yta ger ett rent och allmänt tilltalande intryck.

CrownBoard Prestige erbjuder en unik kombination av styrka och tryckbarhet. Den är utvecklad för att kunna köras i många konverteringsprocesser och ge förpackningar som tål omild hantering.

Men inte nog med att CrownBoard Prestige innebär större kreativ frihet för designern. Med en kvalitetskartong som den här blir dessutom alla idéer och intentioner genomförbara. Tack vare sin styrka, stabilitet och styvhet kan materialet tåla att köras i den ena konverteringsprocessen efter den andra. Demonstratorn Ocean som vi har använt i det här exemplet trycktes först i 4-färgsoffset och efterbehandlades med UV-lack, silverfolie, prägling, stansning, falsning och limning. En färdig förpackning, klar att ställa på butikshyllan – redo att sälja produkten och stärka varumärket.

Designa med CrownBoard

En hållbar lösning – viktigt varje gång ”lyx” eller ”premium” definieras som något autentiskt, naturligt och rent.

För att visa på designmöjligheterna med CrownBoard, har vi tagit fram en provbok full av olika trycktekniker och inspirerande visuella effekter. Vi tog det dessutom ett steg vidare: vi använde utvalda artwork från provboken som dekor på tre ikoniska förpackningar som skapats av teamet på Carton Solutions. Den färdiga förpackningen, demonstratorn, som visas i den här artikeln har vi kallat Ocean.

Fakta Ocean-demonstratorn

Material: CrownBoard Prestige 370 gsm/555 µm/21.9 pt
Tryckfärg: Vanson UV TIO
Trycklack: Novaset 4401/40 ECO Neutral
Foile: Kurz Alofin Matt (silver)
UV-lack: TOYOINK UV Varnish Screen excure (partiellt lack)
Prägling


CrownBoard finns tillgängligt med FSC eller PEFC certifiering – transparent spårbarhet. Environmental Product Declarations finns utarbetade, baserade på extern revision av livscykelanalys. CrownBoard tillverkas av BillerudKorsnäs, utsett till “världens mest hållbara förpackningsföretag” i Dow Jones Sustainability Index två år i rad.

Beställ ditt inspirationspaket idag!

Kontakta din lokala säljare för att beställa demonstratorn Ocean, kvalitetsprover och provboken. Provboken är en guldgruva för inspiration och information, fullmatad med tryckeffekter och tekniker som visar vad som är möjligt att åstadkomma med CrownBoard Prestige, CrownBoard Artisan och CrownBoard Craft.

Beställ dina prover idag!

Kontakta din lokala säljare för att beställa demonstratorer, produktprover, broschyrer eller nya provboken. Provboken är en guldgruva för inspiration och information, fullmatad med tryckeffekter och tekniker som visar vilka möjligheter som öppnar sig med CrownBoard Prestige, CrownBoard Artisan och CrownBoard Craft. Din säljare finns alltid till hands om du har frågor om CrownBoard eller behöver mer prover eller annat material.

Se även

Upptäck mer om CrownBoard

CrownBoard är mer än bara ett fantastiskt material. Du får också den kunskap och support du behöver för en optimal förpackningslösning.
Konsument och Lyxvaror Artikel

En förpackningsevolution

Dagens konsumenter vill ha hållbara produkter. Faktum är att hållbarhet för många är en avgörande faktor i köpbeslutet. Med CrownBoard Prestige...
Konsument och Lyxvaror Artikel

Ett värdefullt intryck

Förpackningen är en oerhört viktig del av varumärkesupplevelsen – och inte minst ett kraftfullt redskap som skapar mervärde till din produkt och...