Styrka – en hel vetenskap: nästa utvecklingssteg inom förpackningar

Wellpapp var en innovation redan när materialet först dök upp på marknaden. Nu erbjuder vi nästa utvecklingssteg – världens starkaste fluting.

Genom åren har en av de största utmaningarna inom förpackningsindustrin varit att optimera mängden papper som används per förpackning, och samtidigt förbättra produktskyddet. På BillerudKorsnäs har vi lyckats göra just det. Genom att ständigt utmana oss själva har vi gjort en stark förpackning ännu starkare och uppnått mer med mindre material. Idag tillverkar vi världens starkaste fluting – genom att använda mindre material för bättre skydd. En utveckling som bidrar till att sänka transportkostnader och minimera svinn i distributionskedjan. Med andra ord lättare och starkare förpackningar som resulterar i mindre svinn.

Det enskilt viktigaste användningsområdet för wellpapp är transportförpackningar för en rad olika produkter. Tack vare ständiga konstruktionsförbättringar kan känsliga varor som frukt och grönsaker transporteras med minimalt svinn.

Wellpapp används även som emballage och skydd för tunga och dyra produkter som verktyg, elektronisk utrustning och reservdelar inom bilindustrin.

Wellpapp har till och med börjat ersätta frigolit och fyllnadsmaterial av plast vid packning och transport av ömtåliga föremål. Och med förnybart, återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart material kan förpackningarna återvinnas och användas om och om igen.

Se även

Uthållighetstest – håller papperspåsar måttet?

Hur användbar är egentligen en papperspåse? I den här korta filmen fokuserar vi på hur mycket vikt en papperspåse klarar av.

Trygghet - Förpackningars osynliga roll

Förpackningar i kontakt med livsmedel har en viktigare roll än någonsin tidigare. Färsk mat av hög kvalitet förtjänar förpackningar av kvalitet.