Driftingenjör Lut&Kraft Skärblacka

Jobbeskrivning

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Vi söker nu en Driftingenjör till Lut&Kraft på Skärblacka bruk!

Vår nuvarande driftingenjör går vidare inom företaget och vi söker nu dig som vill kombinera arbete med både driftsoptimering och utveckling och bidra till en hållbar omvärld!

Som driftsingenjör arbetar du till stor del med den dagliga produktionen och utveckling. Det pågår även en del investeringsprojekt inom sektionen där driftingenjören oftast har en framträdande roll i arbetet. Du rapporterar direkt till sektionschefen för Lut & Kraft.
Vi hoppas att du vill vara med i vår vårt team och utveckla Lut & Kraft framåt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Leda och driva förbättringsarbete
  • Jobba med process-, produktion- miljö- och kvalitetsoptimering
  • Medverka till vårt säkerhet- och arbetsmiljöarbete
  • Vara Lut & Krafts driftrepresentant från förstudie till genomförande i investeringsprojekt

Vi sätter säkerheten främst! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Lut & Kraft består av sodapanna, barkpanna, indunstning, vattenverk samt mixeri. Lut & Kraft ingår i Sulfatfabriken som är uppdelat på tre sektioner; Lut & Kraft, Renseri samt Massalinjer.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Driftingenjör tror vi att du har;

  • Civilingenjörsexamen eller motsvarande kompetens och erfarenhet från relevant verksamhetsområde eller befattning
  • Kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • Tidigare erfarenhet från processindustri är meriterande, gärna från massa/papper/energi/kemikalier

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Då du kommer ha många kontaktytor, både internt samt externt, tror vi att du trivs med att samarbeta med olika personer och hantera många olika typer frågeställningar.
Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för skydds- och säkerhetsarbete, är förbättringsinriktad och strävar mot en hållbar processutveckling.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt samt är van att självständigt genomföra dina arbetsuppgifter. Du är kommunikativ och stimuleras av att arbeta med såväl kollegor inom den egna avdelningen som med kollegor inom övriga delar av vår verksamhet och ev. externa parter.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Helander, Sektionschef Lut och Kraft, på telefon 011-24 54 12 eller martin.helander@billerud.se

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 9 april!

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

  • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
  • Utvecklings- och karriärmöjligheter
  • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning samt alkohol- & drogtest

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?