Produktionsledare till Skärblacka bruk

Jobbeskrivning

 

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

 

Vi söker nu en Produktionsledare till Pappersbruket i Skärblacka

 

Du kommer att ingå i sektion Drift inom Pappersbruket som består av 6 produktionsledare och 3 personalplanerare. Du rapporterar till avdelningschef Pappersbruk.

Som produktionsledare Papper erbjuder vi en varierande vardag där din uppgift blir att optimera och samordna produktionen inom Pappersbrukets verksamhetsområde mot gällande mål. Arbetsfältet är över hela pappersbruket och dess fem pappersmaskiner och torkmaskin, och du samverkar även med angränsande avdelningar för bästa helhetsresultat för bruket. Under icke dagtid innebär detta bland annat samordning av akuta underhållsinsatser och rådgivning vid avhjälpande av driftstörningar.

Som produktionsledare är du närmaste chef för operatörer inom eget skiftlag. Varje skiftlag består av ca 30 operatörer som i målstyrda grupper gemensamt ansvarar för driften inom sektionerna, PM 4, MG och PM 9 med säkerhet, miljö och produktion i fokus. Produktionsledaren arbetar för att främja utvecklingen inom skiftlaget och ansvarar för att gemensamma mål uppfylls. Detta kräver gott samarbete både mellan skiften, samt med dagtidsgående driftsledning. Du skapar även förutsättningar för ansvar, engagemang, delaktighet och arbetsglädje inom skiftlaget

Arbetet sker enligt 6-skift. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning efter överenskommelse.

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

 

Kvalifikationer

 

För att lyckas i rollen som produktionsledare tror vi att du har

  • flerårig erfarenhet från arbete inom pappersindustrin eller motsvarande praktisk erfarenhet inom processindustrin.
  • erfarenhet från en arbetsledande position.

 

Personliga egenskaper

 

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen tror vi att du är tydlig i din kommunikation och har en förmåga att se helhetsperspektiv. Du är stresstålig, lösningsorienterad och har förmågan att prioritera. God datorvana, förmåga att sammanfatta information och uttrycka dig väl i skrift är också viktigt i rollen. Vi tror att du har ett lika stort intresse för teknik som du har för att jobba med och leda människor.

 

Våra värderingar är centrala i vår verksamhet och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

 

Kontakta oss

 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Öijerholm, avdelningschef Pappersbruket, på telefon 011-245355 eller Mikael.Oijerholm@billerud.com .

 

Ansökningsinformation

 

Välkommen med din ansökan senast 2 april. Urval kan komma att ske löpande.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

 

 

Varför oss?

  • Varierande arbete med arbetsmiljö, miljö, driftsstabilitet och produktkvalitet i fokus.
  • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
  • Utvecklings- och karriärmöjligheter
  • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.

 

 

Vår rekryteringsprocess innehåller: intervjuer, rekryteringstester, referenstagning samt alkohol- och drogtest

 

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Här finns vi

Våra produktionsanläggningar är omgärdade av vackra skogar och vattendrag. Klicka här för att se var vi finns.

Billerud i världen

Billeruds försäljningsorganisation verkar för att betjäna alla 1100 kunder på ett effektivt sätt över hela världen. Klicka här.

Sommarjobb