Projektingenjör el

Jobbeskrivning

 

Vill du vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet? Under de kommande åren planerar vi för att fortsätta bygga framtidens hållbara fabrik. Vi behöver dig som har kunskaper inom el/automation från en roll som exempelvis konstruktör, projektör eller projektingenjör, som är redo för nästa steg till en roll där du även driver egna projekt inom el. Låter det spännande? Då är detta tjänsten för dig!

 

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör hos oss får du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö. Du deltar i våra utvecklingsprojekt som projektledare/disciplinledare för el, från idé till genomförande. Du upprätthåller direktkontakt med övriga projektmedlemmar, drift, underhåll samt externa leverantörer. I projekten arbetar du i ett team med övriga projektingenjörer för mekanik, bygg, instrument och VVS. Du kommer organisatoriskt att rapportera till gruppchefen för Projekt och Montage.

Detta innebär exempelvis att:

 • Göra förstudier, förprojekt och genomförande av investeringsprojekt inom eldisciplinen
 • Upprätta förfrågningsunderlag och kalkyler för anskaffande av utrustning och tjänster samt medverka i inköpsförhandlingar
 • Projektering av ställverk, motordrifter, driv- och styrsystem samt UPS:er
 • Utarbeta konfigurationsunderlag för styrsystem
 • Utarbeta montage- och underhållsdokument som kretsschema, montageritningar och kabeltabeller
 • Medverka vid arbete med investeringsplaner och teknikutbyten inom el

Kvalifikationer

Vi vet att mångfald i våra arbetsgrupper tillsammans med en inkluderande arbetsmiljö berikar vår verksamhet och stärker prestation och engagemang. Därför ser vi positivt på kandidater med olika bakgrunder, samtidigt som det finns några kvalifikationer som du bör uppfylla för att få rätt förutsättningar i arbetet.

Vi söker dig som:

 • Har kunskap inom el/automation från YH- eller högskoleutbildning, alternativt från tidigare arbete
 • Tidigare arbetat med exempelvis elprojektering, elmontage eller elkonstruktion
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då kommunikation och dokumentation sker på svenska

Det är meriterande om du har erfarenheter från pappers- och massaindustrin alternativt annan processindustri.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Som person är du kommunikativ och möter dina kollegor respektfullt och prestigelöst. Du är intresserad av den tekniska utvecklingen inom elområdet och att arbeta tillsammans med andra människor. Vi önskar också att du har en förmåga att arbeta strukturerat och lösningsorienterat.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hans Lindholm, gruppchef för Projekt och Montage, på 070 - 795 19 22. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Alice Brinkhagen på 026 - 15 15 13.

Ansökningsinformation

För oss är det viktigare att vi hittar rätt person än att vi får in någon snabbt. Därför har vi i dagsläget inget sista ansökningsdatum, utan har annonsen ute löpande. 

 

Rekryteringsprocessen

 • Rekryteringstest – i syfte att ta objektiva beslut kopplat till personliga egenskaper och problemlösningsförmåga
 • Första intervju med rekryterande chef & HR
 • Andra intervju med avdelningschef
 • Referenstagning
 • Alkohol- & drogtest – ja, vi sätter säkerhet först!
 • Avtalsskrivning
 • Välkommen till Billerud!

OBS! I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsbolag och liknande för denna tjänst.

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?