Projektingenjör till processindustrin

Jobbeskrivning

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Vi söker nu en Projektingenjör

Nu söker vi dig som vill jobba som projektingenjör inom industri- och processanläggningar. Som projektingenjör får du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter där du deltar i projekt som delprojektledare alternativt disciplinledare inom instrumentområdet. Detta från idé till genomförande. Du upprätthåller direktkontakt med övriga projektmedlemmar, drift, underhåll samt externa leverantörer

Du kommer att ingå i vår projektavdelning bestående av ca 20 medarbetare där vi har en positiv stämning, hög trivsel och stort engagemang.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Förstudier, förprojekt och genomförande av både små och stora investeringsprojekt inom automation/instrument eller mekanik.
 • Upprätta förfrågningsunderlag och kalkyler för anskaffande av utrustning och tjänster samt medverka i inköpsförhandlingar
 • I samverkan med drift- och underhållsavdelningar genomföra omkonstruktion och processtekniska förbättringar i befintlig anläggning
 • Följa den tekniska utvecklingen inom instrumentområdet samt etablera nödvändiga leverantörskontakter
 • Upprätta underlag inom ansvarsområdet


Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som projektingenjör tror vi att du har;

 • Högskolekompetens inom området el/automation eller mekanik alternativt att du har erhållit dina kunskaper via yrkeserfarenhet och andra utbildningar
 • Goda kunskaper inom automation/instrumentering/styr-regler eller mekanik med intresse för utvecklingen inom området.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, eftersom kommunikation på båda språken är en del av rollen
 • Kunskaper inom Autocad
 • Erfarenheter från pappers- och massaindustrin eller annan processindustri är meriterande
 • Erfarenhet från affärssystemet IFS eller liknande system är meriterande

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att lyckas i rollen tror vi att du är kreativ i ditt problemlösande och tycker om att samarbeta med andra människor. Rollen medför nämligen många kontakter i olika dimensioner, både internt och externt, därmed behöver du uppskatta samarbeten och att lösa problem tillsammans med andra.

Du är duktig på att självständigt planera och strukturera ditt arbete och får saker uträttade. I din roll som projektingenjör har du förmågan att engagera och motivera samt ge ledning och stöd till andra människor för att uppnå projektens mål.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rickard Björsten, Avdelningschef projekt på telefon 011-24 57 50

Ansökningsinformation


Välkommen med din ansökan senast 11 juni. Urval sker löpande!

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

 • Ett omväxlande arbete, stora kontaktytor med möjlighet att få vara med och utveckla och förbättra.
 • En trygg anställning i ett internationellt företag med stark lokal förankring och med hållbarhet i fokus
 • Balans i arbetslivet
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning samt alkohol- & drogtest. Välkommen till Billerud!

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?