IT Specialist inom ERP Supply Chain Planning

Jobbeskrivning

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

 

Vi söker nu en IT Specialist inom ERP Supply Chain Planning

 

Billerud har nyligen påbörjat en större förflyttning inom ERP i syfte att effektivisera affärsprocesser med ett effektivt stöd från ett nytt modernt IT-systemlandskap. Till denna satsning söker vi nu en IT Specialist inom ERP och Supply Chain Planning. Du kommer att representera IT avdelningen inom Supply Chain Planning och delta i ett agilt crossfunktionellt team inom ERP där du arbetar med systemförvaltning och vidareutveckling av befintligt ERP.  I tillägg till arbete i teamet kommer du också att ingå i ett större förflyttningsprogram där du kommer att arbeta i projektet för Supply Chain Planning.

 

Du kommer vara placerad på något av Billeruds kontor i Karlsborg, Gävle, Skärblacka, Frövi, Gruvön eller på huvudkontoret i Solna.

 

Rollen är direkt underställd Manager IT Commercial Services.

  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • Delta och vara en aktiv del i det crossfunktionella teamet inom ERP för att stödja den kommersiella verksamheten.
 • Driva frågor knutna till Supply Chain Planning.
 • Delta och vara aktiv i olika projekt.
 • Vara aktiv inom förvaltnings - och/eller utvecklingsteam inom Supply Chain Planning och det crossfunktionella teamet.
 • Upprätthålla en aktiv och öppen kommunikation med chefer, förvaltningsavdelningar och användare för att säkerställa leverans av överenskomna behov.
 • Aktivt arbeta med egen kunskapsutveckling och fortbildning som tjänsten kräver.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT Specialist inom ERP Supply Chain Planning tror vi att du har:

 • Relevant akademisk examen inom IT-området, systemvetenskap alternativt motsvarande erfarenhet

 • Kunskaper kring pappersindustri och produktionsnära IT funktioner.

 • Baskunskaper inom Integrationsstrategier och tekniker.

 • Minst 5-års erfarenhet i något affärssystem, såsom SAP och primärt inom Supply Chain.

 • Mycket god kunskap inom systemförvaltning

 • Känna till metoder, modeller och ramverk inom agil systemutveckling såsom SAFe

 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att analysera och kravställa. Du är noggrann och etablerar dokumentation som du och följer upp och utvärderar. Du är skicklig på att kommunicera, skapa förtroende och bibehålla relationer inom och utanför IT organisationen och uppskattar att samarbeta med andra kollegor, team, avdelningar och intressenter. Du vågar utmana status quo och tar dig an utmaningar på ett nyfiket sätt. Vidare har du en stark förmåga att etablera strukturer och planerar arbetet efter verksamhetens behov.


Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Peder Björling, IT Manager Commercial Services på telefon 072 242 66 78 eller peder.bjorling@billerud.com.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-28. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsavslut. Vi ser framemot din ansökan!


Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater. 

 
Varför oss? 

 • Möjlighet att arbeta i en framåtsträvande IT organisation
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid 
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter 
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy. 
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard. 

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest samt bakgrundskontroll.

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?