Accounts Receivable Specialist till Billerud Financial Services

Jobbeskrivning

 

Är du i början av din karriär inom ekonomi och vill arbeta operativt med kundreskontra hos en hållbar arbetsgivare? Då tror vi att du skulle passa bra som Accounts Receivable Specialist. Vi söker dig med en utbildningsbakgrund inom ekonomi, utöver det är det viktigaste för oss hur du är som person. Känner du igen dig i beskrivningen av en motiverad, strukturerad och serviceinriktad person som är intresserad av att arbeta med ständiga förbättringar? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

 

Billerud Financial Services (BFS) är en central ekonomifunktion som arbetar med processerna inom kundreskontra, leverantörsreskontra samt redovisning och rapportering. Som Accounts Receivable Specialist tillhör du ett team som består av fyra kollegor med olika ansvarsområden och goda kunskaper inom området.

Arbetet innebär exempelvis:

 • Operativt ekonomiarbete där du säkerställer att det löpande arbetet flyter på och blir utfört i tid
 • Hantering av kundinbetalningar, kontoavstämningar samt ärendehantering kopplat till kundreskontra-processen
 • Fakturering, påminnelsehantering och hanteringar av utbetalningar
 • Förvalta och administrera finanssystem inom kundreskontra-processen

Vi arbetar ständigt med att utveckla interna arbetssätt till en högre grad av harmonisering och automatisering. Du har därför också en viktig roll i att identifiera och lyfta förbättringsförslag samt vid behov arbeta med diverse utvecklingsaktiviteter och projekt. Du kan även komma att representera BFS vid olika samarbetsforum.

 

Varför oss?

 • Arbete på en ekonomiavdelning där du tillsammans med engagerade kollegor har möjlighet att påverka och bidra till vår utvecklingsresa
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Förmånliga anställningsvillkor som bland annat tjänstepension, gruppförsäkring, friskvårdsbidrag, prestationsbaserad bonus samt tillgång till Stiftelsen Korsnäs Sociala Fond där du har möjlighet att hyra semesterboenden till förmånliga priser samt delta i olika evenemang.

Kvalifikationer

Vi vet att mångfald i våra arbetsgrupper tillsammans med en inkluderande arbetsmiljö berikar vår verksamhet och stärker prestation och engagemang. Därför ser vi positivt på kandidater med olika bakgrunder, samtidigt som det finns några kvalifikationer som du bör uppfylla för att få rätt förutsättningar i arbetet. Vi söker dig som:

 • Har en avslutad utbildning inom ekonomi från Universitet, Högskola eller Yrkeshögskola
 • Har intresse och fallenhet för att arbeta med och administrera olika system
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska då kommunikation och dokumentation sker dagligen i båda språken

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att planera och organisera ditt arbete samtidigt som du också kan anpassa dig till nya arbetssätt. Då vi alltid vill bli bättre ser vi gärna att du driver nya initiativ i ditt arbete samt att du bidrar till ett motiverande och trivsamt arbetsklimat. Då du jobbar i en intern servicefunktion är det även viktigt för oss att du är serviceinriktad, arbetar självständigt och har god problemlösningsförmåga.

Våra värderingar är centrala i vår verksamhet och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Roberts, Team Manager Accounts Receivable, på therese.roberts@billerud.com.

Ansökningsinformation

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi kommer att kontakta kandidater löpande och eventuellt börja skicka ut tester och ha intervjuer innan sista ansökningsdatum. Sök som senast den 7e juni.

Rekryteringsprocessen

 • Rekryteringstest – i syfte att ta objektiva beslut kopplat till personliga egenskaper och problemlösningsförmåga
 • Första intervju med rekryterande chef
 • Referenser
 • Bakgrundskontroll, alkohol- & drogtest – ja, vi sätter säkerheten först!
 • Avtalsskrivning
 • Välkommen till Billerud!

OBS! I rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsbolag och liknande för denna tjänst.

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?