Sektionschef Produktlaboratoriet

Jobbeskrivning

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Till sektionen Produktlaboratoriet inom avdelningen Kvalitet och miljö söker vi nu en drivande person som med ett engagerande ledarskap och metodiskt arbetssätt kan fortsätta att driva och utveckla verksamheten.

På Produktlaboratoriet sker kvalitetskontrollen av vår pappersproduktion. Här bedrivs också en omfattande provningsverksamhet för produkt- och processutveckling, konkurrentprovning och reklamationsutredningar. Avdelningen ansvarar även för verksamheten inom applikationslabben Release lab, Barrier Lab och Seal Lab.

Sektionen som, består av 24 medarbetare, omfattar både dagtids- och skiftgående personal och som du har direkt personalansvar för. Du är en av tre sektionschefer på avdelningen och rapporterar till avdelningschefen för Kvalitet och Miljö. Du ingår i Kvalitet- och Miljös ledningsgrupp. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

På Billerud arbetar vi med ett hållbart ledarskap där våra medarbetare är vår viktigaste resurs och där du som sektionschef är en viktig förebild.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål
 • Skydds- och säkerhetsarbete
 • Utveckla medarbetare samt labbets processer
 • Koordinera och prioritera interna kunduppdrag
 • Personalfrågor och kompetensförsörjning

 

Arbetet innefattar:

 • Att leda och planera arbetet på Produktlaboratoriet, vilket innebär att inom givna ramar optimera verksamheten mot största möjliga kundnytta
 • Att utveckla verksamheten på Produktlaboratoriet utifrån uppsatta mål.
 • Initiera förbättringsaktiviteter vid kvalitetsbrister på brukets pappersprodukter.
 • Medverka i process- och produktutvecklingsprojekt
 • Medverka i reklamationsutredningar och konkurrentanalyser
 • Tillsammans med laboratoriets ingenjörer vara brukets expert på pappersprovning och analysteknik inom pappersteknikområdet

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Sektionschef tror vi att du har;

 • Akademisk examen inom teknik eller naturvetenskap eller annan kompetens som bedöms likvärdig
 • Ett driv och en vilja att tillsammans med personalen utveckla hur verksamheten bedrivs
 • Förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet av personalledning är meriterande
 • Erfarenhet från pappersproduktion, labverksamhet eller marknadsarbete är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i sektionschefstjänsten tror vi att du är analytisk och strukturerad med mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och kan förmedla budskap som kräver förklaring på ett sätt som mottagaren kan förstå. Du har god planeringsförmåga och ser till helheten, utan att för den skull missa viktiga detaljer. Givetvis drivs du av att arbeta med ständiga förbättringar.


Du är trygg i ditt ledarskap och har förmåga att skapa förtroende. Du förstår att det är helheten för en verksamhet som är viktigast och bidrar själv till detta. Du har en tydlig förståelse vad som krävs för att nå och realisera våra mål samt har lust och vilja att leda och mod att ställa krav, med ett genuint intresse för andra människor.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Kullberg, Avdelningschef Kvalitet och miljö på tfn 011-245716 (ej v.26-29) eller Linda Åkerberg Petronio, tfn 011-245322.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 30 juli.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

 • Vi erbjuder variation i vardagen, stora kontaktytor, möjlighet att utveckla och förbättra.
 • Interna ledarskapsutbildningar tillsammans med andra chefskollegor inom Billerud. 
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.

Rekryteringsprocessen: intervjuer, tester, referenstagning, alkohol-och drogtest

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?