Systemspecialist underhålls- och inköpssystem

Jobbeskrivning

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

 

Just nu söker vi Systemspecialist underhålls- och inköpssystem till Billerud.

  

Vi satsar och expanderar vårt IT team och kommer under 2023 bli ett IT team bestående av 150 medarbetare. Vi har ett flexibelt arbetssätt och finns representerade på alla våra siter i Sverige och globalt. Vi står inför en spännande resa, där vi har identifierade områden vi vill satsa på framåt och vi behöver dig för att lyckas! Att utmana det konventionella och att skapa värde i organisationen är det vi gör. 

 

Tycker du om att supporta användare, lösa problem och vara systemadministratör? Tycker du om att felsöka eller vidareutveckla funktioner tillsammans med andra och ha kontakt med system-leverantörer? Då är kanske detta något för dig!

 

Som IT Systemspecialist arbetar du inom förvaltning och utveckling tillsammans med en IT Service Manager och fler specialister i ett team. Du stöttar verksamheten med tekniska lösningar och agerar som specialist inom olika områden i förvaltningen. Vi erbjuder möjligheten att utveckla rollen i linje med ditt intresse!

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • Stötta verksamheten med support och framtagande av ny funktionalitet
 • Hantera och koordinera uppdateringar av servrar och system
 • Medverka vid felsökning av driftsproblem
 • Medverka vid felsökning i integrationer
 • BI-Rapportframtagande, konfigurering, administratör i systemet
 • Support och utveckling av mobila lösningar tex. Novacura Flow
 • Hålla dig uppdaterad med aktuell och ny teknik
 • Självständigt planera, prioritera och utföra uppgifter inom ditt kompetensområde

 

Du kommer att ingå i ett ambitiöst team och rapportera till IT Manager Mill Services. För oss är hållbarhet viktigt och i denna tjänst ges möjligheter till flexibelt arbete och att arbeta hemifrån enligt företagets hybridpolicy. Beredskapstjänstgöring kan ingå i befattningen samt resor i tjänsten förekommer.

 

Du kan vara placerad på någon av våra produktionsenheter i Sverige (Gävle, Skärblacka, Frövi eller Gruvön).

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

Denna tjänst innehåller många kontaktytor och för att trivas och utvecklas i rollen ser vi att du som söker kan kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i tal såväl som skrift. Utöver detta ser vi även att du gärna har delar av:

 • Högskoleexamen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet.
 • Erfarenhet av underhålls-/Inköpssystem IFS/Maximo/SAP el. liknande
 • Kunskap/erfarenhet av Power BI samt SQL
 • Kunskap om integrationstekniker

 

Meriterande men inga krav för tjänsten är tidigare erfarenhet av mobila lösningar som exempelvis Novacura Flow och/eller förvaltning av IT system.

Personliga egenskaper

Din personlighet är viktig för oss och vi hoppas att du vill söka tjänsten även om din profil inte uppfyller alla ovan kvalifikationerna. För att lyckas i rollen krävs att du är en serviceinriktad person med stort intresse för IT-lösningar och tycka att det är roligt med personlig kontakt med slutanvändare. Vi ser att du är social, utåtriktad, engagerad i det du tar för dig och har förmågan att självständigt driva aktiviteter. Du har säkerligen ett privat intresse av IT och vill vara en del av ett härligt gäng som tycker det är viktigt att ha kul på jobbet.Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra. 

Kontakta oss

Om du vill veta mer om rollen, kontakta rekryterande chef Stefan Anderson på Stefan.Bo.Andersson@billerud.com eller rekryteraren Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på julia.akerlund@billerud.com

Ansökningsinformation

Urval sker löpande och annonsen kommer att förbli publicerad tills tjänsten är tillsatt. Vi ser framemot din ansökan!


Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater. 

 
Varför oss? 

 • Möjlighet att arbeta i en framåtsträvande IT organisationEn möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid 
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter 
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy. 
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard. 

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest samt bakgrundskontroll.

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?