IT Service Specialist Server-Based Computing (SBC)

Jobbeskrivning

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

 

Vi söker nu en erfaren IT Service Specialist Server-Based Computing.   

 

Som IT Service Specialist kommer du medverka i driften och utveckla Billeruds klientplattform. Gillar du kombinationen av en roll där du både får arbeta med problemlösning och leverera god service? Då är detta rollen för dig!

 

Placeringsort för rollen är på någon av våra produktionsenheter i Skärblacka, Gävle, Frövi eller Gruvön. Du kommer rapportera till IT Manager End User Service. 


I din roll som IT Service Specialist SBC kommer du att drifta, förvalta, underhålla och optimera Billeruds klientmiljö. Ditt ansvar kommer att vara att förändra och optimera vår Citrixmiljö samt att hantera ärenden, felsöka och åtgärda problem som uppstår i miljön.


  
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • Förvalta och underhålla säkerheten i Citrixmiljön enligt våra säkerhetspolicys.
 • Underhålla och optimera företagets Citrix och VDI miljöer.
 • Arbeta för att införa ny funktionalitet och teknik på området som kan tillföra mervärde.
 • Delta i och stödja verksamhets- och IT-projekt.
 • Hålla dig uppdaterad med aktuell och ny teknik.
 • Dokumentera arbetssätt och rutiner samt bistå med support till IT Servicedesk.

 

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT Service Specialist SBC tror vi att du har:

 • IT utbildning på högskola eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Dokumenterad erfarenhet och mycket goda kunskaper om Citrix och Windows server.
 • Baskunskaper inom TCP/IP baserade nätverk, IOS, Android och applikationsvirtualisering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen tror vi att du har en hög ansvarskänsla och god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete självständigt. Du gillar att leverera god service och har ett genuint intresse för att lösa problem. Det är en förutsättning att du trivs med att arbeta i team.Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra

Kontakta oss

För frågor eller mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Gunnar Almroth på Gunnar.Almroth@billerud.com

Ansökningsinformation

Urval sker löpande och annonsen kommer att förbli publicerad tills att tjänsten är tillsatt. Vi ser framemot din ansökan!


Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater. 

 
Varför oss? 

 • Bli en del av ett team med erfarna arbetskamrater
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid 
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter 
 • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy. 
 • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard. 

 

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- & drogtest samt bakgrundskontroll.

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?