HR Business Partner med inriktning arbetsrätt

Jobbeskrivning

Är du intresserad av en roll där du får vara en drivande, rådgivande och en stödjande part till verksamheten inom HR:s huvudområden samt att ansvara för avdelningens arbetsrättsliga frågor? Då har vi en spännande roll för dig!

HR arbetet inom Billerud drivs både lokalt på våra enheter och centralt med ett koncernövergripande fokus. I rollen som HR Business Partner hos oss ingår att på ett operativt och strategiskt sätt coacha, stötta och utmana våra ledare i alla våra HR-processer och vara med och bidra till affären med ett nytänkande HR-perspektiv. I grunden har du ett brett ansvar där exempelvis organisationsutveckling, rehabilitering, kompetensförsörjning samt performance- och talent management ingår. I teamet är du den som har det övergripande ansvaret av avdelningens arbetsrättsliga frågor. Detta innebär exempelvis att:

 • Ansvara för utredningar samt våra rådgivande till organisationen i frågor som rör centrala och lokala avtal
 • Definiera och leverera utbildning i lokala avtal och riktlinjer till organisationens chefer
 • Vara den primära parten mot våra fackliga parter

Tjänsten är placerad vid vår produktionsanläggning i Gävle. Du jobbar i ett team med två ytterligare HR Business Partners, en HR-administratör och en Talent Acquisition Partner. Du rapporterar till HR Manager Gävle.

Du erbjuds

 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Utvecklings- och karriärmöjligheter
 • Goda möjligheter att planera ditt arbete på egen hand med stor frihet under ansvar
 • Möjlighet att hyra semesterboenden till förmånliga priser samt delta i olika evenemang genom Stiftelsen Korsnäs Sociala Fond
 • Tillgång till Korsnäskorpens gym som är placerad i närheten av arbetsplatsen
 • Förmånliga anställningsvillkor som bland annat tjänstepension, gruppförsäkring, friskvårdsbidrag, prestationsbaserad bonus, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi vet att mångfald i våra arbetsgrupper tillsammans med en inkluderande arbetsmiljö berikar vår verksamhet och stärker prestation och engagemang. Därför ser vi positivt på kandidater med olika bakgrunder, samtidigt som det finns några kvalifikationer som du bör uppfylla för att få rätt förutsättningar i arbetet. Vi söker dig som:

 • Har varit igenom några HR-årscykler i de vanligt förekommande HR-processerna och har kunskaperna och erfarenheterna för att kunna vara rådgivande som en av de mer seniora i HR-teamet.
 • Tidigare arbetat med fackliga förhandlingar och andra ärenden inom arbetsrätt. Kanske är du inriktad på arbetsrätt i ditt arbete idag, alternativt att du vill bli det framåt.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då det behövs i kommunikation och dokumentation.

Personliga egenskaper

I denna roll är det viktigt att du är analytisk, strukturerad och noggrann. Vi söker en relationsskapande person som har lätt för att skapa nätverk och förtroende i organisationen. Du är trygg i dig själv och är bra på att lyssna, coacha och ge feedback. Du företräder alltid företagets bästa, har hög integritet och vågar ta beslut. Du trivs i ett sammanhang där du självständigt får ta stort ansvar och där vi, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och Billerud som helhet.

Våra värderingar är centrala i vår verksamhet och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Deutsch, HR Manager Gävle, på annika.deutsch@billerud.com eller +46707951537.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 15e juni.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Rekryteringsprocessen

 • Rekryteringstest – i syfte att ta objektiva beslut kopplat till personliga egenskaper och problemlösningsförmåga
 • Första intervju med rekryterande chef
 • Andra intervju med avdelningschef
 • Referenstagning
 • Bakgrundskontroll samt alkohol- & drogtest – ja, vi sätter säkerhet först!
 • Avtalsskrivning
 • Välkommen till Billerud!

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?