Tillsammans arbetar vi mot 100 % förnybara förpackningar

Vi samarbetar tillsammans med Tetra Pak för att öka det förnybara innehållet i deras förpackningsmaterial. Vår gemensamma vision är 100 procent fiberbaserade och helt återvinningsbara förpackningar.

Tetra Pak har introducerat en ny, samarbetsbaserad innovationsmodell tillsammans med Billerud och ledande kartongproducenter samt forskningsinstitutioner, universitet och uppstartsföretag. Syftet är att lösa livsmedelsförpackningsindustrins hållbarhetsutmaningar och tillsammans utveckla hållbara förpackningslösningar.

Visionen är en 100 % fiberbaserad och helt återvinningsbar förpackning
Malin Ljung Eiborn, chef för hållbarhet och offentliga relationer på Billerud

”Självklart har vi en bit kvar innan vi är där ur ett tekniskt perspektiv, men vi arbetar som ett enda projektteam med detta eftersom vi bara kan lösa det här om vi gör det tillsammans”, säger Malin Ljung Eiborn, chef för hållbarhet och offentliga relationer på Billerud.

Please accept Marketing cookies to view this content.
Vi måste agera tillsammans för att förändra branschen
Eva Gustavsson, Vice President Material & Package på Tetra Pak

”Vi vill ha en förpackning som till hundra procent kommer från förnybara resurser. Vi behöver många innovationer för att hitta nya material som kan skapa en bra barriär. Vi måste agera tillsammans för att förändra branschen. Det finns så många utmaningar och så mycket som vi behöver nya lösningar till”, säger Eva Gustavsson, Vice President Material & Package på Tetra Pak.


Se även

Vår syn på hållbarhet

Läs mer om vår syn på hållbarhet

Att möta globala utmaningar genom innovativa samarbeten

Läs mer om Tetra Pak's samarbetsbaserad innovationsmodell.

Vätskekartong

BillerudKorsnäs har över 60 års erfarenhet av att utveckla vätskekartong för både aseptiskt förpackade samt kylda livsmedel.