Nyhet
7 jun 2023, 13:35 CET

Extra förmåner med samarbetsavtal

Billerud tydliggör nu formerna för sina samarbetsavtal för att göra det lättare för skogsägare att välja rätt avtal.

Den som ingår ett samarbetsavtal med Billerud får tillgång till ett team av experter som på olika sätt hjälper skogsägaren i skogsbruket. Det gäller kompetens inom rådgivning om skogsbruksplaner, certifiering, föryngringsavverkning, gallring, plantering och röjning.

– Med ett samarbetsavtal får du dessutom extra förmåner och vid oförutsedda händelser, som exempelvis en rejäl höststorm, har du förtur till värdefull hjälp. Samtliga entreprenörer som ingår i våra team är certifierade och vi är stolta och glada över att ha långsiktiga relationer även med dem, säger Jenny Sandberg, fältköpschef.

Det krävs både intresse, kunskap och engagemang för att sköta en skog. Många skogsägare som inte har skogen som huvudsyssla, kan ha svårt att hinna med.

– Vi vet av erfarenhet att resultatet blir bäst, när vi och skogsägaren tillsammans skapar mervärden som bevarar och utvecklar skogen över lång tid.

Ett bra arbetssätt är att gemensamt med sin virkesköpare se över vilka skogliga tjänster som behövs för att skapa ett hållbart och lönsamt skogsbruk, oavsett om det handlar om tillväxt eller om att efterlämna välmående skog till en kommande generation.

– De skogsägare som regelbundet väljer att leverera virke till oss på Billerud, ska vara trygga i vetskapen om att vi alltid vill dig och ditt skogsbruk det bästa, säger Jenny.

 

I ett Samarbetsavtal ingår:
Upprättande av skogsbruksplan
Ajourhållning av skogsbruksplan     
Utförande av skötselåtgärder                                         
Avtalspremie                                            
Möjlighet till certifiering                                    
Ekonomisk rådgivning           
Förtur vid stormfällning, toppbrott
Rådgivning av virkesköpare med god lokal kännedom

Dessa åtgärder erbjuder Billerud för ditt skogsbruk:
Skogsbruksplan – Gallring – Föryngringsavverkning – Biobränsleuttag – Naturvårdande- och hyggesfria metoder – Markberedning – Plantering  – Ungskogsröjning – Gödsling – Dikesrensning – Vägbyggnation

 

Läs mer

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.