Att sälja virke

När skogen är gammal nog och tillväxten har avstannat är tiden mogen att avverka resultatet av ditt och tidigare skogsbrukares arbete. Vi hjälper dig genom hela virkesaffären, så här går det till att sälja virke till oss.

I fokus

Skogsmaskin i snö fäller ett träd.

Så går det till att sälja virke

Att sälja virke är en process i flera steg – från ett kontrakt om avverkning till dess att pengarna finns på ditt konto. Så här går det till.
Man i skogen med en surfplatta i händerna.

Planera på Skogägarwebben

På Skogsägarwebben finns all information på ett och samma ställe. Ta hand om din skog online, via webben eller en app. Läs mer och logga in här.
Trave med osågat virke torkar i solen.

Välj affärsform för virket

Det finns olika sätt att genomföra en virkesaffär på. Här kan du läsa om våra olika affärsformer.
Höstlöv i skogen lyser i gult och orange i solen.

Aktuella virkespriser

I prislistorna hittar du aktuella virkespriser för massaved i din region. Här finns även information om mätningar och dimensioner.
Liten pojke med keps och röd jacka vid vattenpöl i skogen.

Ny som skogsägare?

Att äga skog är både ett privilegium och ett ansvar. Vi hjälper dig att komma igång med ditt skogsbruk och få ut det mesta möjliga av din skog.
Närbild på en grön grankvist i skogen.

Alla vill ha certifierad skog

Intresset för certifierad skog växer stadigt. Skogsägare vill sköta sin skog på ett hållbart sätt och konsumenter ställer krav på hållbara produkter vilket i sin tur leder till att industrin efterfrågar certifierad råvara till sin produktion av förpackningsmaterial. Att certifiera sin skog är en investering som lönar sig, både för plånboken och miljön.