Aktuella virkespriser

Virkespriser

Här hittar du aktuella priser för massaved i ditt område. Ladda ner din prislista för information om mätning, dimensioner, prisavdrag med mera.

Billerud använder sig av prislistor som prisräknas i kr/m3fub – kubikmeter fast mått under bark. Det innebär att vi betalar för den verkliga volymen för virket, utan bark. Det är den vanligaste metoden för prissättning av massaved och sågtimmer när du säljer skog genom till exempel ett avverkningsuppdrag. I prislistorna nedan finns även information om mätning, dimensioner, prisavdrag med mera.

Kontakta någon av våra virkesköpare för aktuella timmerprislistor.Köpdistrikt Norrbotten

Köpdistrikt Södra Svealand

Köpdistrikt Dalarna

Köpdistrikt Uppland-Gästrikland

Köpdistrikt Hälsingland

 

Så går det till att sälja virke

Att sälja virke är en process i flera steg – från ett kontrakt om avverkning till dess att pengarna finns på ditt konto.

Läs mer om hur det går till att sälja virke.

Välj affärsform för virket

Föredrar du att avverka själv eller att lämna över hela uppdraget till oss? Billerud erbjuder olika affärsformer för att du ska hitta en som passar just dina behov.

Ta reda på mer om våra olika affärsformer.

Planera på Skogsägarwebben

Det är enkelt att ta hand om skogen online, via webben eller en app. På Skogsägarwebben får du full kontroll på dina virkesaffärer med Billerud, såväl pågående som avslutade.

Läs mer om Skogsägarwebben

 

Missa inte

Din virkesköpare hjälper dig

Vill du veta hur det går till att sälja virke till oss? Eller hur du ska få bäst avkastning på din skog? Kontakta din virkesköpare.
Närbild på blåbärsbuske i skogen.

Sköt skogen på rätt sätt

En välskött skog ger bäst ekonomisk avkastning på lång sikt. Planera dina åtgärder så skapar du de bästa förutsättningarna för skogens tillväxt.