Vi hjälper dig öka värdet på din skog

Vår samlade erfarenhet på Billerud är till låns för dig som vill veta hur du ska öka värdet på din skog. Vi hjälper dig att ta vara på skogens alla värden.

Vilken är din anledning att äga skog?

Som skogsägare kan du njuta av känslan att gå på mjuka skogsstigar som är dina egna eller känna stolthet över ett väl utfört skogsarbete. Skogen kan vara en ekonomisk trygghet och investering. Din skog spelar roll för andra människors välmående och fritid. Den är en viktig råvara för vårt samhälle som en livsnerv i den svenska industrin och central för vår omställning till en hållbar framtid. Kanske har du ärvt skogen eller gjort ett medvetet val och köpt en skogsfastighet.

Skogen har många olika värden och vad som är viktigast för dig vet bara du själv. Men oavsett vilket är du som skogsägare är en viktig kugge i ett kretslopp. Du förvaltar tidigare generationers arbete och bäddar för framtidens skog.

Du kan påverka hur värdefull din skog blir, både vad gäller ekonomisk avkastning, som en hållbar råvara till samhället eller en plats med höga naturvärden för biologisk mångfald, rekreation och fritid. Ett aktivt skogsbruk med växande träd binder till exempel mer koldioxid än gammal skog.

Vi på Billerud vill utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Det innebär att ersätta plast och andra material som inte är förnybara och miljövänliga med andra, bättre lösningar i nyfiber. Men vi kan inte göra det ensamma. 

Vi brinner för ett hållbart och långsiktigt skogsbruk. Vi kan skog, håller hög kvalitet på våra insatser och är bäst i branschen på hållbarhet. Låt oss hjälpa dig att sköta din skog så att du får ut det värde du önskar av den – till glädje både för dig och kommande generationer. Tillsammans kan vi jobba för en hållbar framtid. 

Tänk om skogen kan bidra till att rädda världen? Vi tror att den kan det – om den tas tillvara på bästa sätt.

Vill du veta mer?

Hos oss på Billerud kan du få tips och råd inom en rad olika områden. Vill du till exempel veta hur du gör ett generationsskifte på bästa sätt, få svar på frågor om din skogs tillväxt eller veta vad som bör ingå i en bra skogsbruksplan?

Hör av dig till oss – vi har svaren på allt du behöver veta om skogsbruk. 

Kontakta din virkesköpare

 

Missa inte

Rådfråga en virkesköpare

Hos Billerud får du en personlig virkesköpare som du kan diskutera alla skogsåtgärder med. Kontakta din virkesköpare.
Liten pojke med keps och röd jacka vid vattenpöl i skogen.

Kom i gång som ny skogsägare

Om du är ny som skogsägare kan du ha nytta av våra matnyttiga tips om hur du kommer igång.
Sjö med is och snöiga granar i skymningen.
Skogsägarwebben

Planera på Skogsägarwebben

Ta hand om din skog online, via webben eller en app. Läs mer och logga in här.