Nyhet
25 jan 2023, 16:52 CET

Billerud utökar sin skogliga verksamhet

Billerud satsar vidare för att bli en ännu bättre, långsiktig och värdefull partner till privata skogsägare. Dagens koncept och tjänster vidareutvecklas, i syfte att ytterligare stärka utbudet och höja servicegraden.

Organisationen utökas därför med flera nya medarbetare, från Katrineholm i söder till Pajala i norr. Skogschef Mattias Luxhöj von Knorring berättar:
– Vi höjer vår självförsörjningsgrad genom att öka inköpen från privata skogsägare. Våra kunder efterlyser dessutom certifierad råvara och vi är särskilt måna om att öka inköpen hos certifierade skogsägare. Som vår partner ska man få bästa tänkbara hjälp med allt från skoglig rådgivning till utförande av skogsbruksåtgärder i fält. För att leverera på högsta nivå förstärker vi vår egen organisation över hela linjen. Vi blir fler virkesköpare, planeringsspecialister, skogsvårdsledare och verksamhetsutvecklare, säger Mattias.

Intresserad av certifiering?
Skogsägare som är intresserade av certifiering, är välkomna att kontakta oss.

 

Läs mer

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.