Nyhet
16 maj 2023, 15:46 CET

Skogen i Skolan 50 år

”Skogen i Skolan” har som uppdrag att sprida kunskap om skogen, dess möjligheter och värden till Sveriges alla skolelever. I år fyller föreningen 50 år.

– Skogen har stor betydelse för Sverige. Den är inte bara en råvarukälla eller en spännande plats att vistas i, den binder också samman olika delar av hållbar utveckling genom ekologiska, ekonomiska, sociala och kulturella perspektiv. Attityder och värderingar sätts tidigt i livet och vi vill väcka ett intresse för skogen bland barn och unga, säger Anna Steinwall, verksamhetsledare.

Då skogen inte är en självklar plats för alla, är skolan en viktig arena för att lyfta kunskap om den. Skogen i Skolan är en rikstäckande verksamhet som förser lärare runt om i landet med pedagogiska verktyg för att kunna arbeta med undervisning i skogen. Ett arbete som bedrivs helt på skolans villkor och i enlighet med den svenska läroplanen.
– Genom åren har hundratusentals barn skapat en relation till skog och mark med Skogen i Skolan. I höst ska vi fira med en riktig 50-årsfest, säger Anna.

 

Läs mer

Nyhet
15 mar 2024

Gynnsamt att avverka

Just nu är det ett gynnsamt läge för skogsägare att sälja virke. Virkespriserna ligger på bra nivåer och avsättningen till industrin är god.
Nyhet
31 jan 2024

Bästa tipsen inför skogsdeklarationen

Deklarationstider står för dörren. Redan den 12 februari finns kostnadsränta att spara för den som väntar en större kvarskatt.
Nyhet
31 jan 2024

Extrem kyla utmanande för skogsbruket

Vinterns tjäle skapar fina förutsättningar för skogsbruk samtidigt som kyla och snö kan vara besvärligt för den som ska arbeta i skogen.