Wood Supplys traineeprogram

 

Är du nyfiken på en ny karriär inom skogen? Ta chansen att utveckla dina kunskaper tillsammans med oss!
 
Billerud Wood Supply är en avdelning med huvuduppgift att försörja våra produktionsanläggningar med fiberråvara från skogen. Som en del i vår långsiktiga utveckling söker vi nu nya motiverade och engagerade medarbetare till vårt traineeprogram med start hösten 2022.

 

 

Välkommen att söka dig till en alldeles särskild möjlighet där du som deltagare på Wood Supplys traineeprogram får en introduktion till vår skogliga verksamhet under dryga 6 månader. Här kommer du att få fördjupa dig inom en yrkesroll men samtidigt introduceras till större delar av verksamheten som exempelvis skogsbruk och virkeshandel, vilket kommer vara till stor nytta i din framtida karriär hos oss på Wood Supply Billerud.

 

Programmet innebär att du kommer lära känna vår verksamhet både teoretiskt och praktiskt. Syftet med traineeprogrammet är att säkra vår långsiktiga kompetensförsörjning inom viktiga befattningar i vår skogliga verksamhet. Dessutom syftar det till att stimulera den personliga utvecklingen genom kunskap om den egna befattningen. Vårt traineeprogram är helt nytt så ta chansen att knipa en av de första platserna som ger dig en ny möjlighet i din karriärresa. Ansökningsperioden pågår mellan 22 april – 20 maj.

 

 

I din ansökan vill vi att du motiverar varför just du ska få en plats i programmet! Viktigast av allt är att du har viljan att lära och utvecklas. Vi uppmuntrar medarbetares nytänkande och viljan att bidra till teamets framgång. Vi kommer efter ansökningsperiodens slut påbörja urval och du kan förvänta dig någon form av återkoppling i början av juni månad.

 

Bra att veta om vår rekryteringsprocess:

 

  1. Rekryteringstester, logiskt och personlighetstest, för att vi ska kunna ta ett beslut fritt från fördomar. (Tips: träna på liknande tester inför, bara en Google-sökning bort)
  2. Intervju med rekryterande chef och HR (Tips: Inför intervjun kan det vara bra att reflektera över varför du vill gå programmet och varför du tror att du blir en bra trainee)
  3. Referenser från dina tidigare arbeten, praktikplatser eller utbildningar.
  4. Alkohol- och drogtest (på grund av säkerhetsaspekten gör alla som börjar hos oss dessa tester)

 

Målet är att vid programmets slut erbjuda dig en ny yrkesroll hos oss på Billerud Wood Supply, där du fortsätter din

utvecklingsresa hos oss i din nya arbetsroll.

 

 

Vill du läsa mer om vilka specifika program som vi erbjuder och ansöka till någon av positionerna kan du göra det här! Vi ser fram emot att höra från dig!