Att sommarjobba hos oss

Varje sommar söker vi ett stort antal sommarjobbare. Våra sommarjobbare har en viktig uppgift – att hålla produktionen igång för att fortsätta tillverka morgondagens förpackningar. Vi erbjuder fantastiska möjligheter för dig som både vill ha bra erfarenheter för framtiden och arbeta för en mer hållbar framtid.

Billerud söker varje år cirka 420 sommarjobbare runtom i vår verksamhet till flera orter i Sverige och Finland. Du kan sommarjobba inom produktion, mekanik och elektriskt underhåll, inköp, administration, magasin och utlastning, logistik, IT, kvalitet och laboratoriearbete.

Du har en hel del att välja på!

Ansökningsperiod

Sverige
Ansökningstiden för 2024 års sommarjobb är öppen för våra svenska enheter mellan 21 december 2023 till 29 februari 2024.

Finland
För våra enheter lokaliserade i Finland är ansökningsperioden öppen mellan 4 december 2023 till 4 februari 2024.

Se våra lediga sommarjobb

Inför ditt sommarjobb

Att sommarjobba på Billerud ger dig många bra erfarenheter för framtiden och en inblick i vår verksamhet. Sommarjobben har varierande längd på 2-16 veckor under perioden maj-augusti, beroende på uppgift och produktionsanläggning. Arbetstiderna kan vara dagtid, kontinuerlig skiftgång eller tvåskift.

Vem kan söka sommarjobb?

För att söka sommarjobb på Billerud har du fyllt 18 år. Innan du kan få anställning hos oss behöver du även kunna visa upp godkända betyg från slutförd eller pågående gymnasieutbildning. Inom vissa områden rekryterar vi enbart personer med relevant högskoleutbildning.

Säkerhet först!

Billerud månar om en säker arbetsmiljö och verkar för en drogfri arbetsplats. Som arbetssökande och medarbetare hos oss kan du därför bli ombedd att lämna ett drogtest innan anställning. Det är också viktigt att du förstår säkerhetsföreskrifter på svenska i tal och skrift.

Tips till din ansökan

  • Håll koll på mejlen du anger i din ansökan, du kommer få mer information där.
  • Vad tydlig i din ansökan (CV) gällande vilka erfarenheter du har kopplat till kravprofilen I annonsen. Skriv till exempel ut om du har gymnasiebehörighet, truckkörkort etcetera.
  • Har du jobbat hos oss tidigare? Ange det i ansökningsformuläret.

Träffa våra tidigare sommarjobbare

Linnea-Adolfsson-1500x1000.pngLinnea Adolfsson sommarjobbade hos oss under sommaren 2022 och har nu fått fortsätta sin anställning hos oss.

Linnea – Vilka tips till du ge framtida sommarjobbare på Billerud?

"Jag känner verkligen att jag lärt mig lärt mig mycket i sommar. Det är också kul att företaget sett och uppskattat jobbet som jag gjort som sommarjobbare. Det jag vill tipsa andra som vill söka till Billerud om är vara väldigt öppen för att testa något nytt. Våga ta för dig, ställ många frågor och visa att du är intresserad av att lära dig nytt så kommer det bli superkul!"

Läs hela Linneas intervju eller om andra tidigare sommarjobbare nedan.

Se även

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på Billerud i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Möt semestervikarie Linnea Adolfsson

Linnea började jobba på Billerud inom grovstädning med många olika uppgifter och utmaningar. Nu är hon på väg mot en anställning.