Frövi/Rockhammar

I Frövi/Rockhammar produceras förpackningskartong och vätskekartong. Dessutom finns ett utvecklingscenter med expertishjälp inom förpackningsoptimering, trycksupport och konverteringssupport.

Om Frövi/Rockhammar

Vår produktionsanläggning i Frövi/Rockhammar, ett par mil norr om Örebro, är en världsledande tillverkare av förpackningskartong och vätskekartong avsedda för användare med mycket höga krav på effektiva, kreativa och funktionella förpackningslösningar. I Rockhammar produceras oblekt och blekt CTMP (kemitermomekanisk massa) för leverans i balad form till Frövi. Vätskekartongen används bland annat till förpackningar för mjölk, juice, yoghurt och andra flytande livsmedel. Förpackningskartongen används till högklassiga förpackningar för t.ex. parfym, choklad, elektronik, exklusiva drycker, torra och frysta livsmedel. I Frövi/Rockhammar finns även ett utvecklingscenter och laboratorium med expertiskunskap inom förpackningsoptimering, trycksupport och konverteringssupport.

Fakta

Produkter: Vätskekartong > Förpackningskartong >

Marknadssegment: Mat & dryck > Konsument & lyxvaror>

Produktionskapacitet: 470 000 ton/år

Antal anställda: 640

Relaterade länkar: Smarter Packaging Services >

Hållbarhet & dokument

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder >

Verksamhetspolicy >

Dokument entreprenörer >

Historia

Frövi/Rockhammar (tidigare Frövifors bruk). Tillverkning av pappersmassa och papper i industriell skala startade i slutet av 1800-talet, men på platsen har funnits järnhantering sedan 1500-talet. Namnet Frövifors har anor från Gustav Vasas tid och här har det funnits industriell verksamhet sedan 1500-talet. Platsen omtalas för första gången 1558 som Fröuij hamar. Vid nedre fallet låg det en hytta, stångjärnshammare och järnmanufakturverk för tillverkning av olika järnämnen.

Karriär

Billerud utmanar konventionella förpackninar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöks- och kontaktinformation

Säkerhetsinformation för besökare >

Växel: 0581-37 000

Sofia Granerfeldt
Kommunikationsansvarig

Richard Morén
Fabrikschef
 

Henrik Nord
Kvalitets- och miljöchef

Janette Sved Weden
HR-chef

Billerud Frövi
Fröviforsvägen
718 80 Frövi,
Sverige