Utmärkelser

Vi är glada över att kunna säga att andra tycker att vi är en av de bästa arbetsplatserna. I flera mätningar visar det sig att Billerud placerar sig som en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Karriärföretag 2024

Efter utförlig granskning utser Karriärföretagen årligen Sveriges mest spännande företag att göra karriär på. Sveriges 100 karriärföretag har utsetts sedan 2011 för att framhäva arbetsgivare som kan erbjuda unika utmaningar och som med sitt genuina engagemang i medarbetarna är landets främsta arbetsgivare.

Billerud har utsetts till ett karriärföretag varje år sedan 2014. Ett certifierat Karriärföretag är en Svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalité i sitt employer branding arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter till sina medarbetare. Tusentals företag granskas och utvärderas utifrån karriär- och utvecklingsmöjligheter, medarbetarengagemang, internationell räckvidd, internt och externt employer brand och mycket mer.

Vi är stolta över att Billerud under 2023 även har tagit del av utmärkelserna:

  • 4:e plats – Mest attraktiva arbetsgivare bland studenter, högskoleingenjörer.
  • 7:e plats – Mest attraktiva arbetsgivare bland studenter, civilingenjörer.
  • 2:a plats – Mest attraktiva arbetsgivare bland Young Professionals, högskoleingenjörer 1-4 års arbetslivserfarenhet efter examen.
  • 3:e plats – Mest attraktiva arbetsgivare bland Young Professionals, civilingenjörer 5-8 års arbetslivserfarenhet efter examen.
  • Topp 15 mest attraktiva tranieeprogram bland högeskole- & civilingenjörer.

Billeruds utmärkelse för årets bästa arbetsgivare 2024

Vi är ett talangföretag!

Vi har blivit utsedda till den bästa arbetsgivare för 2024 av 4Potentials!

Årligen genomför 4potentials en omfattande talangstudie där deras 6000 medlemmar är med och utser årets talangföretag. Utmärkelsen tilldelas de företag som enligt 4potential och dess medlemmar jobbar framgångsrikt med att attrahera, utveckla och behålla talanger.

 

Företags- och Karriärbarometern

När Sveriges studenter och unga som är nya på arbetsmarknaden röstar fram sina drömarbetsgivare placerar vi oss för 2023 igen bland landets 100 mest attraktiva arbetsgivare bland både studerande civil- samt högskoleingenjörer samt yrkesverksamma ingenjörer. Det visar den globala employer branding byrån, Universums, årliga undersökningar Företags- och Karriärbarometern. Totalt har över 250 företag medverkat i respektive undersökning och Företagsbarometern besvarades av över 25 000 svenska universitets- och högskolestudenter medan 31 000 yrkesverksammaingenjörer från olika branscher besvarade Karriärbarometern.

 

Young Professional Attraction Index

Billerud är utsedd till ett av de 100 mest attraktiva arbetsgivarna för sjunde året i rad enligt unga som är nya på arbetsmarknaden i undersökning Young Professional Attraction Index 2023 (YPAI). Undersökningen har genomförts sedan 2015 av bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work, i nära samarbete med Kantar Sifo, och hade senast över 12 000 respondenter.

Se topplistan för YPAI 2023

 

 

Se även

Lärande och utveckling

På Billerud strävar vi efter att utveckla våra medarbetare till att vara så bra de kan vara och att frigöra deras fulla potential.

Titta på vår varumärkesfilm

Billeruds varumärkesfilm utmanar konventionella förpackningar genom att våga ställa de viktiga frågorna.

Varför Billerud?

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och det är tack vare dem som vi är ett världsledande företag inom förnybart förpackningsmaterial.