Billeruds hållbara ledarskap

På Billerud strävar vi efter att vara det bästa vi kan vara. Och det innebär att vi investerar i våra medarbetare. En viktig del av vår strategi är våra medarbetare och vi vill därför ge de bästa förutsättningar för att de ska kunna utvecklas och leverera sitt bästa. Medarbetare som skapar hållbara produkter behöver också hållbara ledare.

2018 samlades våra topp 150 globala ledare för att arbeta fram vilken typ av ledarskap vi behöver framåt. Här byggdes grunden för vårt ledarskapsprogram ”Hållbart ledarskap”. Ett program som tydliggör förväntningarna på våra ledare, och genom vår ledarskapsakademi ge relevant utbildning, verktyg och stöd som behövs för att växa och utvecklas som ledare, bygga engagerade team och därmed uppfylla dessa förväntningar. Kärnan i programmet är ledarna själva och att fokus inte bara ska vara på att kunna springa 60 meter, utan att också vara hållbar för ett helt maraton. Detta innebär stort fokus på självledarskap och personlig utveckling.

Vi tror på att forma ledare som självsäkert kan stå emot tidens prövningar och överträffa de allra bästa på sitt sätt. Därför består Billeruds ledarskapsakademi av ledarskapsprogram för både nya och erfarna ledare, samt enstaka kurser för olika behov. Vi har också byggt en e-utbildning för att introducera nya ledare till vårt Hållbara ledarskap tidigt där vi också berättar mer om de utbildningar och verktyg som erbjuds för att stödja dem i deras spännande ledarskapsresa framåt.

Vi har byggt ett eget Hållbara ledarskapsindex, eller Sustainable Leadership index (SLI) som mäts i vår medarbetarundersökning för att se att vi tar steg i rätt riktning och stärker våra ledare. Sedan vi började utbilda våra ledare i Hållbart ledarskap, är vi stolta över att vårt Hållbara ledarskap har stärkts varje år.

Självklart handlar det inte bara om våra ledare, här kan du även läsa om Billeruds Sustainable employee program.

Våra hållbara ledare

Du är välkommen att följa oss på sociala medier för att lära dig mer om våra program, vårt företag och våra medarbetares resor.

Möt våra Hållbara Ledare

Upptäck vad som driver våra hållbara ledare på Billerud och hur de inspirerar andra att göra skillnad.

Linnea Danielsson

Jag anser att begreppet "hållbart ledarskap” är brett och omfattar många viktiga perspektiv på ledarskap.

Risto Hovi

"Jag ser det som mitt ansvar att vårda talanger, hjälpa dem att växa och vara tillgänglig för dem."

Lisa Li

Som hållbar ledare måste man vara bra på att hitta teamets styrkor och kunna erbjuda en plattform där alla kan utnyttja sin fulla kompetens.

Mikael Öijerholm

"En hållbar ledare skall hitta rätt balans mellan gruppens prestation och att coacha samtliga att överträffa sig själva och växa i kompetens"

Inger Heinke

"För mig handlar det om att göra det möjligt för ett mycket väl fungerande team att genomföra en tydlig strategi med meningsfullt värde "

Johan Bågling

"Det viktigaste för mig är att mina medarbetare känner ett förtroende för mig som ledare, utan det så betyder mitt ledarskap ingenting".

Åse Buvik

För mig handlar det om att skapa förutsättningar för medarbetarna att nå högt uppsatta mål samtidigt som de mår bra och trivs med sitt arbete.

Johan Wallin

”Jag tror på frihet under ansvar och att man utvecklas genom att få pröva sina egna vingar i en kontext med tydliga förväntningar och målbild”

Agneta Funke

”Jag strävar att ge förutsättningar för ett hållbart arbetssätt för både mig själv och mina medarbetare”