Billerud Sustainable Leadership

En avgörande viktig del av Billerud strategi är medarbetarna. Det är genom våra medarbetare som vi når mål och vision. Att ha engagerade medarbetare som vill vara med på vår resa är en förutsättning, och vi vet att engagemang byggs till stor del av våra ledare. Medarbetare som skapar hållbara produkter behöver också hållbara ledare. 

Våra topp 150 ledare globalt har därför gemensamt utvecklat programmet, Sustainable Leadership (sv. Hållbart ledarskap), där de tillsammans definierat tydliga förväntningar på vad en ledare ska leverera, och vi har sedan byggt verktyg, utbildningar och stöd för att ledaren ska utvecklas, växa och kunna leverera på dessa förvänt­ningar. Kärnan i programmet är ledaren själv, att man som ledare inte bara ska klara av att springa 60 meter, utan att man ska vara hållbar ett helt maraton.

Programmet för Sustainable Leadership består av fem områden som är avgörande viktiga för bolaget framåt, och varje område i sin tur är uppbyggt som ledarens löfte till sina medarbetare. Kärnan i programmet är ledaren själv, vilket innebär ett stort fokus på sitt eget självledarskap och hur vi som ledare utvecklas, mår bra och håller på lång sikt.

Programmet bryts sedan ner i konkret vad löftena betyder för varje ledare och vilka kompetenser som krävs för att leverera på löftet. Billerud har sedan byggt en helt ny akademi med olika ledarutvecklinsinsatser för både nya och erfarna ledare för att specifikt bygga dessa kompetenser för att man som ledare ska kunna leverera på löftet och utvecklas som hållbara ledare.

 

Möt våra Hållbara Ledare

Linnea Danielsson

Jag anser att begreppet "hållbart ledarskap” är brett och omfattar många viktiga perspektiv på ledarskap.

Risto Hovi

"Jag ser det som mitt ansvar att vårda talanger, hjälpa dem att växa och vara tillgänglig för dem."

Lisa Li

Som hållbar ledare måste man vara bra på att hitta teamets styrkor och kunna erbjuda en plattform där alla kan utnyttja sin fulla kompetens.

Mikael Öijerholm

"En hållbar ledare skall hitta rätt balans mellan gruppens prestation och att coacha samtliga att överträffa sig själva och växa i kompetens"

Inger Heinke

"För mig handlar det om att göra det möjligt för ett mycket väl fungerande team att genomföra en tydlig strategi med meningsfullt värde "

Johan Bågling

"Det viktigaste för mig är att mina medarbetare känner ett förtroende för mig som ledare, utan det så betyder mitt ledarskap ingenting".

Åse Buvik

För mig handlar det om att skapa förutsättningar för medarbetarna att nå högt uppsatta mål samtidigt som de mår bra och trivs med sitt arbete.

Johan Wallin

”Jag tror på frihet under ansvar och att man utvecklas genom att få pröva sina egna vingar i en kontext med tydliga förväntningar och målbild”

Agneta Funke

”Jag strävar att ge förutsättningar för ett hållbart arbetssätt för både mig själv och mina medarbetare”