Skärblacka

I Skärblacka produceras vitt maskinglättat kraftpapper, brunt säckpapper och fluting. Dessutom finns två laboratorier med expertis inom utveckling av förpackningar för livsmedel och medicinska produkter.

Om Skärblacka

Vår produktionsanläggning i Skärblacka, strax utanför Norrköping i Östergötland, är en världsledande tillverkare av högkvalitativt vitt maskinglättat (MG) kraftpapper med bästa möjliga tryck och färgåtergivning, säckpapper av QuickFill®-kvalitet med hög styrka och porositet samt fluting (det vågiga skiktet i wellpapp). Det bruna säckpappret kan fyllas mycket fort utan att de spricker eller skapar damm och används bland annat inom byggindustrin till cementsäckar, men även till förpackningar för livsmedel som socker och mjöl. Det vita maskinglättade kraftpappret används till medicinska förpackningar, brödpåsar, margarin och smörpapper, stålmellanlägg, samt som release liner till hygienprodukter (silikonbelagt papper för skydd av häftande ytor). Flutingen ingår i wellpapp för industriändamål samt för livsmedelsförpackningar. I Skärblacka finns även två laboratorier (Barrier Lab och Seal Lab) med expertkunskap inom barriärer och olika typer av försegling.

Fakta

Produkter: Kraftpapper - Flexibla förpackningar >, Kraftpapper Medicinska förpackningar >, Kraftpapper - Tekniska förpackningar >, Massa >, Säckpapper >, Wellpappmaterial – Fluting och Liner >

Marknadssegment: Mat & dryck >   Industri >   Hälsovård & hygien >

Produktionskapacitet: 460 000 ton/år

Antal anställda: 620

Relaterade länkar: Billerud QuickFill® >  Seal Lab >

Hållbarhet och dokument

Säkerheten först >

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder >

Dokument entreprenörer >

Sponsringssamarbete

Är du/ni som förening intresserad av ett sponsorsamarbete med oss? Läs mer om våra samarbeten via vår sida för sponsringssamarbeten.

Karriär

Billerud utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöksinformation

Billerud Skärblacka
617 10 Skärblacka, Sverige

Besöksadress: Bergslagsvägen 45

Please accept Marketing cookies to view this content.

 

Kontaktinformation

Skärblacka Switchboard

+46 112 453 00