Skärblacka

I Skärblacka produceras vitt maskinglättat kraftpapper, brunt säckpapper, fluting och avsalumassa. Dessutom finns det två laboratorier med expertis inom utveckling av förpackningar för livsmedel och medicinska produkter.

Om Skärblacka

Vår produktionsanläggning i Skärblacka, strax utanför Norrköping i Östergötland, är en världsledande tillverkare av högkvalitativt vitt maskinglättat (MG) kraftpapper med bästa möjliga tryck och färgåtergivning, säckpapper av QuickFill®-kvalitet med hög styrka och porositet samt fluting (det vågiga skiktet i wellpapp). Det bruna säckpappret kan fyllas mycket fort utan att de spricker eller skapar damm och används bland annat inom byggindustrin till cementsäckar, men även till förpackningar för livsmedel som socker och mjöl. Det vita maskinglättade kraftpappret används till medicinska förpackningar, brödpåsar, margarin och smörpapper, stålmellanlägg, samt som release liner till hygienprodukter (silikonbelagt papper för skydd av häftande ytor). Flutingen ingår i wellpapp för industriändamål samt för livsmedelsförpackningar. I Skärblacka finns även två laboratorier (Barrier Lab och Seal Lab) med expertkunskap inom barriärer och olika typer av försegling.

Fakta

Produkter: Kraftpapper - Flexibla förpackningar >, Kraftpapper Medicinska förpackningar >, Kraftpapper - Tekniska förpackningar >, Massa >, Säckpapper >, Wellpappmaterial – Fluting och Liner >

Marknadssegment: Mat & dryck >   Industri >   Hälsovård & hygien >

Produktionskapacitet: 460 000 ton/år

Antal anställda: 630

Relaterade länkar: Billerud QuickFill® >  Seal Lab >

Hållbarhet och dokument

Säkerheten först >

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder >

Dokument entreprenörer >

Sponsringssamarbete

Är du/ni som förening intresserad av ett sponsorsamarbete med oss? Läs mer om våra samarbeten via vår sida för sponsringssamarbeten.

Karriär

Billerud utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöksinformation

Permanenta alkoholkontroller vid inpassering på Billerud Skärblacka bruk

Skärblacka Bruk inför från den 6 maj permanenta alkoholkontroller vid samtliga entréer för lastbilschaufförer, bilförare samt gående. Alla som ska in på bruksområdet ska utföra en alkoholkontroll i samband med inpassering.

All hantering och användning av alkohol och/eller droger är förbjudet på Skärblacka Bruk. Det råder nolltolerans. Vårt fokus i arbetet med alkohol- och drogfrågor är att jobba förebyggande. Det förebyggande arbetet utökas nu genom införandet av permanenta alkoholkontroller vid inpassering till bruksområdet.

En positiv blåskontroll, dvs över 0 promille, kommer alltid att följas av ett B-prov för att verifiera det första resultatet. B-provet ska genomföras i vittnes närvaro.

Vid frågor, skicka ett mejl till safetyskarblacka@billerud.com

Inpassering för gående:

  1. Blippa kortet
  2. När blå lampa lyser, placera munstycket 2 cm framför munnen och blås sedan hårt i 2 sekunder. Om inget händer efter att du blåst, prova blåsa närmare eller hårdare.
  3. Är provet godkänt lyser en grön lampa. Gå till valfri gånggrind, blippa korten vid grinden och passera in.
  4. Lyser ingen lampa, kontakta portvakt.

Inpassering-gående_ny.pngInpassering Gående rörligt.gif


Fordon Strömporten, Ön, Ljusfors:

  1. Blippa kortet
  2. När blå lampa lyser, placera munstycket 2 cm framför munnen och blås sedan hårt i 2 sekunder. Om inget händer efter att du blåst, prova blåsa närmare eller hårdare.
  3. Är provet godkänt lyser en grön lampa och du kan passera in.
  4. Lyser ingen lampa, kontakta portvakt.

Inpassering-fordon-ny.pngInpassering fordon Strömporten och Ljusfors, Lastbil ljusford.gif


Billerud Skärblacka
617 10 Skärblacka, Sverige

Besöksadress: Bergslagsvägen 45

Please accept Marketing cookies to view this content.

 

Kontaktinformation

Skärblacka Switchboard

+46 112 453 00