Lär känna Operations

Genom att jobba inom produktion på Billerud blir du en del av vår tillverknings­process, från ved till förpackningsmaterial. Det bidrar till en hållbar framtid – och är något att vara stolt över!

Vår tillverkningsprocess är komplex och vi behöver över 100 olika kompetenser för att få den att rulla varje dag, året om. Något vi har gjort i cirka 150 år och vågar påstå att vi är experter på. Med en gemensam vision att bidra till en hållbar framtid vill vi även främja en hållbar och säker arbetsplats där vi utvecklas, har roligt tillsammans och värnar om varandra.

Vill du vara med och tillverka morgondagens hållbara förpackningar? Se våra lediga tjänster

Träffa våra medarbetare och lär dig mer om våra roller

På Billerud har vi många betydelsefulla yrken som bidrar till att produktionen rullar, exempelvis truck och lokförare, tekniker inom olika områden, laboranter, intern service och mycket annat.

I filmen nedan får du träffa tre av våra medarbetare i Skärblacka; Sofie en av våra operatörer, Tilton som är mekaniker och Magnus som är automationselektriker.

Läs mer om deras yrken nedan.

Please accept Marketing cookies to view this content.

Rollen som processoperatör finns på flera ställen i produktionen, från att vi tar in ved och flis till att vi rullar upp det färdiga pappret/kartongen till kund. Det är ett varierande arbete som blandar övervakning av processen med fysiskt arbete i produktionen där problemlösning är en del av det vardagliga arbetet. Huvuduppgiften är att upprätthålla en kontinuerlig drift året om vilket även innebär att man arbetar i skift – vardag som helg med både dag- och nattpass, vilket varvas med längre ledigheter. Inom dessa roller finns goda möjligheter till vidareutveckling genom att lära sig fler processavsnitt och befattningar.

Gemenskapen på skiftlagen är väldigt bra. Även om folk som jobbar här är väldigt olika så tar man ju hand om varandra på skiftet
Sofie

Rollen som mekaniker innebär felsökning och reparationer av maskinutrustning så som motorer och pumpar via planerade arbetsorder och akuta driftstörningar. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och andra yrkesroller inom processen. Mekaniker passar dig som har ett tekniskt intresse och gillar klurig problemlösning. Den digitala utvecklingen har lett till nya arbetssätt, exempelvis genom uppföljning av arbeten och arbetsordrar via appar. Rollen som mekaniker finns både som dagtidstjänster och skiftgång.

Det dyker upp något nytt nästan varje dag
Tilton

Arbetet inom el/automation innebär underhållsinsatser kopplat till vår elektriska utrustning. Vi erbjuder en blandning av ny teknik varvad med gammal teknik vilket gör det varierande och utmanande. Huvuduppgiften är att utföra skötsel och tillsyn på vår instrument- och elutrustning samt felsöka och reparera. Rollen innefattar även att ta se över och ta fram instruktioner och underlag. I rollen ställs man inför nya utmaningar och det gäller att hjälpa till, ha rätt skyddsutrustning och ta vara på en spännande vardag omgiven av kollegor.

Det är spännande att få jobba både med gammal och ny teknik
Magnus

Varför ska du jobba hos oss?

Vi sätter säkerhet först

Säkerhet är grunden i allt vi gör och på Billerud vill vi engagera alla våra medarbetare till att förhindra tillbud och olyckor.

Hållbarhet i fokus

Vi tillverkar hållbart pappers- och förpackningsmaterial som används av miljontals människor varje dag.

Stabil framtid

Vi är ett företag med starka rötter i industrin och bra förutsättningar för en stabil framtid.

Utvecklingsmöjligheter

Vi ger möjlighet att utvecklas och lära nytt varje dag.

Våra produktionsenheter

Visste du att...

...Billerud Gävle bidrar med värme till 2/3 av Gävles hushåll? Läs mer om Gävle bruk.

...i Frövi finns ett pappersbruksmuseum som visar olika metoder av pappersframställning från 1800-talets senare del fram till dagens process? Läs mer om Frövi bruk.

...Gruvöns bruk har världens äldsta kokeri som är i drift och världens modernaste kartongmaskin? Läs mer om Gruvöns bruk.

...Karlsborgs bruk skapar mer än 70% av den el vi förbrukar genom vår turbin Elmer? Läs mer om Karlsborgs bruk.

...2018 flyttades hela PM10, en av världens största MG-maskiner, från Finland till Skärblacka bruk? Läs mer om Skärblacka bruk.

...vårt bruk i Pietarsaari producerar världsledande kraft- och säckpapper för livsmedelsförpackningar och bärkassar? Läs mer om Pietarsaari bruk.

Lediga tjänster