Jakobstad (Pietarsaari)

I Jakobstad produceras världsledande kraft- och säckpapper för livsmedelsförpackningar och bärkassar samt för tekniska applikationer.

Om Jakobstad

Vår produktionsanläggning i Jakobstad, belägen vid Bottenviken i västra Finland, producerar världsledande kraft- och säckpapper avsedda för användare med mycket höga krav på styrka, hållbarhet, flexibilitet, renhet och tryckbarhet. Kraft- och säckpappret används bland annat för mjöl- och sockerförpackning samt bärkassar. I Jakobstad produceras även avancerade och högpresterande papperskvaliteter till en mängd olika tekniska applikationer som exempelvis slippapper, rull- och reamförpackning. Verksamheten bedrivs på Alholma industriområde tillsammans med UPM, Walki och Alholmens Kraft.

Fakta

Produkter: Säckpapper > Kraftpapper - Påsar > Kraftpapper - Flexibla förpackningar > Kraftpapper - Tekniska förpackningar >  Vätskekartong >

Marknadssegment: Konsument & lyxvaror > Mat & dryck >  Industri >

Produktionskapacitet: 200 000 ton/år

Antal anställda: 120

Relaterade länkar: Packaging Paper

Hållbarhet & dokument

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder >

Verksamhetspolicy >

Historia

Pappersframställningen i Jakobstad (Pietarsaari) daterar tillbaka till 1883 när Wilhelm Schauman (ansedd som den finländska plywoodindustrins fader) grundade en cikoriafabrik i staden. Schauman utvidgade sin verksamhet till timmerhandeln och grundade flera sågverk i området. År 1962 byggdes massa- och pappersbruket som idag, efter många moderniseringar, är den största industrianläggningen i staden. Under 1980-talet fusionerades Schauman Company med UPM-Kymmene och sedan 2012 är produktionsanläggningen i Jakobstad en del av Billerud.

Karriär

Billerud utmanar konventionella förpackninar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöks- och kontaktinformation

Säkerhetsinformation för besökare >

Växel: +358 6 241 380 00

Saila Mäkikangas
Communication & HR Specialist

Tuomo Pappila
VD, Billerud Finland Oy

Mona Harila
HR-chef

Billerud Finland Oy
PL 13, 68601 Pietarsaari,
Finland

Besöksadress:
Larsmovägen 149