Jakobstad (Pietarsaari)

I Jakobstad produceras världsledande kraft- och säckpapper för livsmedelsförpackningar och bärkassar samt för tekniska applikationer.

Om Jakobstad

Vår produktionsanläggning i Jakobstad, belägen vid Bottenviken i västra Finland, producerar världsledande kraft- och säckpapper avsedda för användare med mycket höga krav på styrka, hållbarhet, flexibilitet, renhet och tryckbarhet. Kraft- och säckpappret används bland annat för mjöl- och sockerförpackning samt bärkassar. I Jakobstad produceras även avancerade och högpresterande papperskvaliteter till en mängd olika tekniska applikationer som exempelvis slippapper, rull- och reamförpackning. Verksamheten bedrivs på Alholma industriområde tillsammans med UPM, Walki och Alholmens Kraft.

Fakta

Produkter: Säckpapper >, Kraftpapper - Påsar >, Kraftpapper - Flexibla förpackningar >, Kraftpapper - Tekniska förpackningar > Vätskekartong >

Marknadssegment: Konsument & lyxvaror >, Mat & dryck >, Industri >

Produktionskapacitet: 200 000 ton/år

Antal anställda: 100

Relaterade länkar: Packaging Paper

Hållbarhet och dokument

Säkerheten först >

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder >

Karriär

Billerud utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöksinformation

Billerud Finland Oy
PL 13, 68601 Pietarsaari, Finland

Besöksadress: Larsmovägen 149

Kontaktinformation

Pietarsaari Switchboard

+358 6 241 380 00