Att göra hållbara val bör inte innebära att göra kompromisser. Det är därför våra förpackningsmaterial och lösningar inte bara är mer hållbara, utan även lättare, starkare och mer tåliga. Vi är övertygade om att alla aspekter av förpackningar alltid kan förbättras och att de rätta förpackningslösningarna kan bli avgörande verktyg för att hjälpa oss att uppnå en mer hållbar framtid. Följ med oss på vår resa.

Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet

Billerud har en bred verksamhet. Vi producerar pappersförpackningsmaterial, vi rådgiver våra kunder i förpackningslösningar, och vi innoverar. Men oavsett vad vi gör, sätter vi alltid hållbarheten i första rummet. Papper är av naturen ett hållbart, förnybart, återanvändbart och återvinningsbart material. Men det kan alltid användas, och produceras, lite bättre.

Hållbara produkter – Förpackningar som fungerar

Förbättra ditt hållbarhetsåtagande med våra förpackningslösningar. De kommer att uppfylla dina viktigaste affärsbehov och ha en positiv inverkan på miljön. Vår inriktning på skydd, viktminskning och optimering syftar till att minska avfall och sänka CO2-utsläppen, för att säkerställa att din förpackning är i linje med en hållbar framtid.

Hållbar rådgivning – Nå dina mål

Hjälp ditt företag att uppnå sina hållbarhetsmål med våra rådgivningstjänster. Vi guidar dig genom förpackningsregler, rapportering, leverantörskedjestrategier och produktval. På så sätt kan du fatta välgrundade beslut för att minska ditt CO2-avtryck.

Hållbara innovationer – Med morgondagen i åtanke

Billerud är passionerat engagerade i både hållbarhet och innovation. Varje dag arbetar vi intensivt med projekt som har potential att skapa systemförändringar, vilket möjliggör för våra kunder att ta kontroll över sin hållbarhetsagenda.

I FOKUS

Varje dag arbetar vi med hundratals projekt som leder till lättare, starkare och mer hållbara förpackningar. Regelbundet kommer du att hitta nya rapporter och exempel presenterade här.

artikel
HÅLLBAR RÅDGIVNING

Vilken är mer hållbar? Gissa!

Två pappkartonger som ser likadana ut kan ha olika egenskaper. En låda är 15% lättare* och har ett 40% mindre** CO2-avtryck. Vilken?

INSPIRATION

Om 50 år kommer den fortfarande att göra jobbet (läs mer på engelska)
Nr. 1 för återvinningsbarhet (läs mer på engelska)
Hur man ger en energibar en hållbarhetsboost (läs mer på engelska)
Bra saker kommer i bra förpackningar (läs mer på engelska)

Förpackning som funkar

Hållbarhet eller prestanda? Med vårt fokus på skydd, viktminskning och optimering för att minska avfall och CO2-utsläpp kan vi hjälpa dig att uppnå båda. Här är fyra enkla sätt Billerud kan hjälpa dig att nå dina hållbarhetsmål.

Byt till papper

Om ditt varumärke använder plastförpackningar är det här vårt första råd. Papper tillverkat av primärfiber är starkt, rent, förnybart, återvinningsbart och nedbrytbart. Undvik förpackningar som är svåra att återvinna – som plast, buntband och skumplast. Vänta inte på att nedskräpning, utsläpp och begränsade naturresurser snart ska leda till hårdare lagar och regler. Gör det bästa för ditt varumärke redan nu.

Minska materialåtgången

Överväg att byta till starka förpackningar i kartong och papper. Med våra material kan du minska vikt och tjocklek på dina förpackningar, inte minst för tungt gods. Det sänker dina kostnader utan att du behöver göra avkall på förpackningens egenskaper samt minskar din klimatpåverkan. Lägre vikt och mindre luft i transporterna gör också logistiken mer effektiv.

Säkra en hållbar leverantörskedja

Billerud är ett av världens mest hållbara förpackningsföretag enligt Dow Jones Sustainability Index. Vi är fossilfria till 97% i vår europeiska produktion tack vare biobränslen och certifierade enligt FSC och PEFC. Vårt virke kommer från hållbara skogar. Vi hjälper också mindre skogsägare att bli certifierade genom våra gruppcertifikat. Samarbeta med oss, och bidra till att minska världens utsläpp på koldioxid.

MED MORGONDAGEN I ÅTANKE

Framtidsinriktade innovationsprojekt med potential för systempåverkan är vårt sätt att säkra vår – och din – plats i framkanten av hållbarhetsutvecklingen.

Läs om hur vår produktion i Europa har blivit fossilfri till 98%, och om hur vi siktar högre.

Vi älskar biobränsle

Lär dig om hållbart skogsbruk, och om hur våra hållbara leverantörskedjor hjälper dina.

Vi skapar ren tillväxt

Ta del av vårt hållbarhetsarbete, som har gjort oss ledande i förpackningsindustrin.

Topprankade av DJSI

VILKEN ÄR DIN BRANSCH?

Varje företag är unikt. Genom innovation har vi skapat tusentals speciallösningar för våra kunder. Vi är specialiserade på att hjälpa dessa sektorer att minska sitt koldioxidavtryck:

Mat och dryck

Våra livsmedelssäkra förpackningsmaterial är starka, återvinningsbara och officiellt certifierade för livsmedelsbruk. Läs mer

Konsument- och lyxvaror

Styrkan i våra förpackningsmaterial gör det möjligt att minska mängden material – med bibehållen kvalitetsupplevelse för konsumenten. Läs mer

Industri

Styrkan i vår kartong och vårt kraftpapper gör skillnad i tuffa industrimiljöer. Läs mer

Läkemedel och hygien

Våra kraftpapper klarar de tuffa kraven för läkemedelsförpackningar genom att kombinera styrka, rätt porositet och ett skyddande skikt. Läs mer

KONTAKTA OSS

Har du frågor eller funderingar kring vårt hållbarhetsarbetet?

Kontakta oss