Att göra hållbara val bör inte innebära att göra kompromisser. Det är därför våra förpackningsmaterial och lösningar inte bara är mer hållbara, utan även lättare, starkare och mer tåliga. Vi är övertygade om att alla aspekter av förpackningar alltid kan förbättras och att de rätta förpackningslösningarna kan bli avgörande verktyg för att hjälpa oss att uppnå en mer hållbar framtid. Följ med oss på vår resa.

Förpackning som funkar

Hållbarhet eller prestanda? Med vårt fokus på skydd, viktreducering och optimering för att minska avfall och koldioxidavtryck, kan vi hjälpa dig att uppnå båda.

Minska materialåtgången

Överväg att byta till starka förpackningar i kartong och papper. Med våra material kan du minska vikt och tjocklek på dina förpackningar, inte minst för tungt gods. Det sänker dina kostnader utan att du behöver göra avkall på förpackningens egenskaper samt minskar din klimatpåverkan. Lägre vikt och mindre luft i transporterna gör också logistiken mer effektiv.

Byt till papper

Om ditt varumärke använder plastförpackningar är det här vårt första råd. Papper tillverkat av primärfiber är starkt, rent, förnybart, återvinningsbart och nedbrytbart. Undvik förpackningar som är svåra att återvinna – som plast, buntband och skumplast. Vänta inte på att nedskräpning, utsläpp och begränsade naturresurser snart ska leda till hårdare lagar och regler. Gör det bästa för ditt varumärke redan nu.

Säkra en hållbar leverantörskedja

Billerud är ett av världens mest hållbara förpackningsföretag enligt Dow Jones Sustainability Index. Vi är fossilfria till 97% i vår europeiska produktion tack vare biobränslen och certifierade enligt FSC och PEFC. Vårt virke kommer från hållbara skogar. Vi hjälper också mindre skogsägare att bli certifierade genom våra gruppcertifikat. Samarbeta med oss, och bidra till att minska världens utsläpp på koldioxid.

3 VARUMÄRKEN SOM TOG TÄTEN

Vi hjälper dig att navigera genom förpackningsregler, materialval och försörjningskedje-strategier för att nå dina hållbarhetsmål och minska ditt koldioxidavtryck.

Oatly - Svensk havremjölkssuccé

Vi hjälpte den svenska havre-succén att minska koldioxidutsläppen från ytterförpackningar med otroliga 50%. Läs mer

Wolf Nudeln - En återvinningsbar förpackning med smart förslutning

Matvarumärke bytte plast mot hållbart papper och kunde använda samma förpackningsmaskiner. Läs mer

Lönneberga - Ledande varumärke för smörgåspålägg

Lönneberga minskade plastinnehållet i förpackningen genom att välja bottnar i FibreForm för sin kyckling. Läs mer

Mer om vårt hållbarhetsarbete

Innovationsprojekt med framtidsinriktning och potential för systempåverkan är vårt sätt att säkra vår – och er – plats i framkanten av hållbarhetsutvecklingen.

Läs om hur vår produktion i Europa har blivit fossilfri till 97%, och om hur vi siktar högre

Vi älskar biobränsle

Lär dig om hållbart skogsbruk, och om hur våra hållbara leverantörskedjor hjälper dina.

Vi skapar ren tillväxt

Ta en titt på våra livscykelberäkningar – de gör skillnad i dag och i framtiden.

Vi minskar era koldioxidutsläpp

Ta del av vårt hållbarhetsarbete, som har gjort oss ledande i förpackningsindustrin.

Topprankade av DJSI

VILKEN ÄR DIN BRANSCH?

Varje företag är unikt. Genom åren har vi skapat tusentals innovativa lösningar för våra kunder inom följande branscher:

Mat och dryck

Våra livsmedelssäkra förpackningsmaterial är starka, återvinningsbara och officiellt certifierade för livsmedelsbruk. Läs mer

Konsument- och lyxvaror

Styrkan i våra förpackningsmaterial gör det möjligt att minska mängden material – med bibehållen kvalitetsupplevelse för konsumenten. Läs mer

Industri

Styrkan i vår kartong och vårt kraftpapper gör skillnad i tuffa industrimiljöer. Läs mer

Läkemedel och hygien

Våra kraftpapper klarar de tuffa kraven för läkemedelsförpackningar genom att kombinera styrka, rätt porositet och ett skyddande skikt. Läs mer

KONTAKTA OSS

Har du frågor eller funderingar kring vårt hållbarhetsarbetet?

Kontakta oss