Karlsborg

I Karlsborg tillverkar vi säckpapper, maskinglättat (MG) kraftpapper, formbart papper (FibreForm®) samt avsalumassa. Dessutom finns två applikationslaboratorier med expertis inom optimering av massa och utveckling av påsar och säckförpackningar. 

Om Karlsborg

Karlsborgs produktionsenhet, strax utanför Kalix i Norrbottens län, är en världsledande tillverkare av Säckpapper, Formbart papper (FibreForm®) och Kraftpapper avsedda för användare med mycket höga krav på effektiva, kreativa och funktionella förpackningslösningar. I Karlsborg produceras även blekt pappersmassa för leverans i balad form. Säckpappret används till förpackningar för industriella förpackningar så som cementsäckar eller konsumentprodukter som djurfoder. Kraftpappret används som emballeringspapper för våra egna produkter och torra livsmedel såsom mjöl och socker.

I Karlsborg finns även två applikationslaboratorier som erbjuder värdeskapande tjänster med fokus på att utmana det konventionella. Product Development Center (PDC) erbjuder utveckling av material och lösningar till påsförpackningar, framför allt för torra livsmedel såsom mjöl, socker och gryn men även service inom bärkassar för mode eller mat. PDC erbjuder även analys och utveckling av säckförpackningar med fokus på pulverformiga produkter som byggmaterial, kemikalier, mineraler, mjöl och socker. Pulp Lab samarbetar med flera av Billeruds egna fabriker för att utveckla företagets massaprodukter. Förutom att utveckla den egna massaprodukten erbjuder labbet även utvärdering, utveckling och förädling av kunders pappersmassa.

Fakta

Produkter: Säckpapper > , Formbart papper > , Kraftpapper - Påsar >, Massa >

Marknadssegment: Mat & dryck >  Industri >

Produktionskapacitet: 335 000 ton/år

Antal anställda: 360

Relaterade länkar: Sack Lab-tjänster >  Pack Lab-tjänster >

Hållbarhet och dokument

Säkerheten först >

Hållbarhetsredovisning >

Certifikat och standarder > 

Dokument entreprenörer >

Sponsringssamarbete

Är du/ni som förening intresserad av ett sponsorsamarbete med oss? Läs mer om våra samarbeten via vår sida för sponsringssamarbeten.

Karriär

Billerud utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Är du intresserad av att arbeta med oss? Välkommen att besöka våra karriärsidor.

Besöksinformation

Är du intresserad av att besöka oss? Kontakta oss här

Billerud Karlsborg
Karlsborgs produktionsanläggning
952 83 Karlsborgsverken, Sverige

Besöksadress: Karlsborgsverken, Fabriksvägen 2

Please accept Marketing cookies to view this content.Kontaktinformation

Karlsborg Switchboard

+469 23 - 66 000