Vår story

Våra rötter och vår stolta historia inom skogs- och pappersindustrin sträcker sig mer än 150 år tillbaka i tiden. Sedan dess har vi utvecklats till det vi är idag: Ett världsledande företag inom högpresterande pappers- och förpackningsmaterial med ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde.

Idag är hållbara förpackningar ett måste för alla varumärken som vill framtidssäkra sin affär. Med vår kunskap och branschexpertis gör vi det enklare att göra hållbara förpackningsval. Vi inspirerar våra kunder och får dem att känna sig trygga i att göra de bästa förpackningsvalen som också hjälper dem att minska deras klimatpåverkan.

Vår utgångspunkt är att fiber från långsamt växande nordiska skogar utgör grunden för några av de bäst presterande förpackningsmaterialen. Material som vi tillsammans med våra kunder förvandlar till förpackningslösningar som inte bara är förnybara och hållbara, utan som också skapar värde i form av enastående produktprestanda, ökad attraktionskraft och bättre kostnadseffektivitet.

Vi tror på att utmana oss själva och våra kunder att ständigt förbättras, eftersom vi vet att alla aspekter av förpackningar alltid kan göras bättre. Och vi tänker på samma sätt i alla delar av vår verksamhet, från vår ansvarsfulla virkesförsörjning, till hur vi utvecklar våra produkter och de tjänster vi erbjuder.

Att skapa en framtid där lättare, starkare, mer långlivade och hållbara förpackningar är det naturliga valet kräver inte bara erfarenhet och expertis, utan också engagemang, lagarbete och uthållighet. Det här är en resa som vi gör tillsammans med våra duktiga medarbetare och våra kunder.

I oktober 2022 tog vi nästa steg in i framtiden genom att byta namn från BillerudKorsnäs till Billerud. Namnändringen symboliserar vår tillväxtambition och vår utveckling som internationellt företag.

Kort sagt är vi är här för att visa vägen, inte bara när det handlar om att utmana konventionella förpackningar, utan också konventionella sätt att göra affärer. Det är därför varje beslut vi fattar styrs av löftet att skapa en bättre morgondag. För det är först när du har morgondagen i åtanke som du gör ditt allra bästa idag.

Billerud – Packaging tomorrow.

Please accept Marketing cookies to view this content.


Om Billerud

Vi är ett världsledande företag inom högpresterande pappers- och förpackningsmaterial med ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde.

Företaget har nio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, cirka 5800 anställda i fler än 19 länder och kunder i fler än 100 länder. Billerud har en årlig omsättning på cirka SEK 41,2 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer

Hållbarhet

Läs mer om vår syn på hållbarhet

Vår strategi

Billerud har stora möjligheter givet de marknadstrender vi ser, vilka ökar efterfrågan på våra förnybara, högkvalitativa produkter.

Våra produkter

Miljontals människor runt om i världen använder hållbart papper och förpackningar tillverkade av Billerud varje dag. Läs mer om våra produkter