Om oss

Ledare inom högpresterande pappers- och förpackningsmaterial

Billerud är ett världsledande företag inom högpresterande pappers- och förpackningsmaterial med ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde. Vi har nio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, och kunder i fler än 100 länder.

Vi hjälper våra kunder att minska deras klimatpåverkan genom att få dem att känna sig trygga i att göra de bästa förpackningsvalen. På Billerud är vi nämligen övertygade om att de rätta förpackningsmaterialen och -lösningarna kan bli viktiga verktyg i arbetet att skapa en mer hållbar framtid. Det är därför vi utmanar förpackningskonventioner, från hur fibrer väljs ut och material produceras, till hur vi skapar värde för våra kunder.

Tillsammans med våra kunder arbetar vi för en framtid där lättare, starkare och mer hållbara förpackningar inte längre är ett undantag – utan det naturliga valet. Därför styrs våra beslut alltid av löftet om att skapa en bättre morgondag. För det är först när du har morgondagen i åtanke som du gör ditt allra bästa idag.


Billerud – Packaging Tomorrow

 

Läs vår story

Vår plattform

En strategi för tillväxt inom förpackningar

Billerud har stora möjligheter givet nuvarande megatrender, vilka ökar efterfrågan på våra förnybara, högkvalitativa produkter av nyfiber. Vår strategiska riktning ger en konkret plan för att uppnå en lönsam och hållbar försäljningstillväxt.

Vår affärsmodell

Hållbarhet utgör kärnan i vår verksamhet. Vår produktion finns i nio orter på två kontinenter där vedråvara från hållbart skötta skogar finns på nära håll. Vi tillverkar material av förnybar nyfiber, som används i förpackningar för livsmedel och konsumentvaror, industriella tillämpningar och tryckt kommunikation. Våra produkter är avgörande för människor över hela världen.

Våra regioner

Billerud utvecklar och marknadsför papper- och förpackningsmaterial till förpackningstillverkare, konverterare, förläggare och varumärkesägare.

Produktionsanläggningar

Våra anläggningar är omgärdade av vackra skogar och vattendrag. Klicka här för att läsa mer om var vi finns i världen.

Vår syn på hållbarhet

En proaktiv ledning i omställningen till ett cirkulärt samhälle med förpackningslösningar som är förnybara, återvinningsbara och klimateffektiva

Nyckelfakta

Grundad
2012
Anställda
5800
Produktionsenheter
Sverige, Finland och USA
Nettomsättning
SEK 41,2 mdr
Bruk
9
Customer service
16 marknader

Kontakt

Billerud AB

PO Box 703, SE-169 27
Solna, Sverige

Kontakta oss via e-post

+46 8 553 335 00 Billerud i världen