Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Att tänka nytt är en av byggstenarna för Billerud framgång. Under sommaren har vi ca 400 semestervikarier på plats, det innebär en mängd idéer och perspektiv. Några av dessa kommer vi att lyfta fram här på intranätet under kommande veckor.

Viktor Wästersved Nyberg, 28, studerar Teknisk Design på Luleå Tekniska Universitet. Viktor vikarierar på Billerud i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Hej Viktor! Först av allt, varför sökte du sommarjobb på Billerud?

En klasskamrat till mig jobbade här förra sommaren i samma position som jag har nu dvs. förpackningsutvecklare och jag var så avundsjuk på henne. Jag tänkte att sakerna som hon gör ska man inte få göra som sommarjobbare, det är för lyxigt. Så jag tänkte att det där sommarjobbet skall jag ha!

Vad gör du som förpackningsutvecklare?

Just nu håller jag på att utveckla en förpackningslösning i det material vi i folkmun kallar för ”kartong” men som egentligen heter Wellpapp, tydligen väldigt förbjudet att kalla det kartong har jag fått lära mig den hårda vägen.

Berätta om en dag på jobbet!

Ofta sitter jag och funderar på smarta lösningar till förpackningen jag skall utveckla baserat på den research jag har gjort på området. Så jag sitter och sketchar, tar fram skisser, bygger prototyper och testar mina idéer samtidigt som jag håller tummarna och ber att det ska fungera som jag har tänkt mig.

Vi värdesätter nya perspektiv på Billerud. Har du sett något som vi kan bli bättre på?

Man har ju blivit hjärntvättad om att tänka hållbart, positiv hjärntvättning skulle jag säga, men jag stör mig allt för ofta på att folk tar pappersmuggar till kaffet även fast det finns porslingsmuggar. Hållbarhetsextremism? Kanske, kanske inte.

Vad gör du när du inte sommarjobbar hos oss?

Är ohyggligt intresserad av MMA och kampsport rent generellt så jag kollar på så mycket matcher som går och läser på om saker som händer inom ”MMA-sfären”. Utövade MMA själv en gång i tiden men känner att jag inte hade den ”killer instinct” som behövs så jag håller mig till bänken istället. Började precis med Crossfit så hade tänkt att det skulle bli mitt nya intresse där jag inte sitter på bänken denna gång.

Se även

Möt semestervikarie Hedda Bergqvist Kringstad

Hedda jobbar på Skiftlab I Gruvön, vilket innebär en mängd olika kvalitetskontroller av papper.

Möt semestervikarie Pauline Sjögren

Paulines sommarjobbar på KM5 i Frövi med att arka papper.

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.