ENKLA SÄTT ATT GÖRA DITT VARUMÄRKE MER HÅLLBART – AGERA NU!

Klockan tickar. Både dina kunder och samhället i stort vill att du gör vad du kan för att hjälpa klimatet. Vår expertis inom förpackningsmaterial hjälper dig att omedelbart minska klimatavtrycket för ditt varumärke och accelerera omställningen mot en cirkulär ekonomi.

Dessa enkla steg kan bidra till ett mer hållbart varumärke:

AGERA NU

Minska materialåtgången

Överväg att byta till starka förpackningar i kartong och papper. Med våra material kan du minska vikt och tjocklek på dina förpackningar, inte minst för tungt gods. Det sänker dina kostnader utan att du behöver göra avkall på förpackningens egenskaper samt minskar din klimatpåverkan. Lägre vikt och mindre luft i transporterna gör också logistiken mer effektiv.

Byt till papper

Om ditt varumärke använder plastförpackningar är det här vårt första råd. Papper tillverkat av primärfiber är starkt, rent, förnybart, återvinningsbart och nedbrytbart. Undvik förpackningar som är svåra att återvinna – som plast, buntband och skumplast. Vänta inte på att nedskräpning, utsläpp och begränsade naturresurser snart ska leda till hårdare lagar och regler. Gör det bästa för ditt varumärke redan nu.

Säkra en hållbar leverantörskedja

Billerud är ett av världens mest hållbara förpackningsföretag enligt Dow Jones Sustainability Index. Vi är fossilfria till 97% i vår europeiska produktion tack vare biobränslen och certifierade enligt FSC och PEFC. Vårt virke kommer från hållbara skogar. Vi hjälper också mindre skogsägare att bli certifierade genom våra gruppcertifikat. Samarbeta med oss, och bidra till att minska världens utsläpp på koldioxid.

Vårt löfte

FRÅN ORD TILL HANDLING

Samhällets attityder kring hållbarhet är i snabb förändring. Det innebär att varumärken måste sträva mot nollutsläpp för att begränsa den globala uppvärmningen. Hög tid att gå från ord till handling, således.

 

Billerud utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Det gör vi genom att ha en av de mest hållbara leverantörskedjorna i förpackningsbranschen. Sex år i rad har vi topprankats i förpackningsbranschen av Dow Jones Sustanability Index. Vi hjälper dig, steg för steg, till en bra position i den nya, cirkulära och klimatneutrala ekonomin.

Please accept Marketing cookies to view this content.

3 VARUMÄRKEN SOM TOG TÄTEN

Oatly - Svensk havremjölkssuccé

Vi hjälpte den svenska havre-succén att minska koldioxidutsläppen från ytterförpackningar med otroliga 50%. Läs mer

Wolf Nudeln - En återvinningsbar förpackning med smart förslutning

Matvarumärke bytte plast mot hållbart papper och kunde använda samma förpackningsmaskiner. Läs mer

Lönneberga - Ledande varumärke för smörgåspålägg

Lönneberga minskade plastinnehållet i förpackningen genom att välja bottnar i FibreForm för sin kyckling. Läs mer

MER OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

Läs om hur vår produktion i Europa har blivit fossilfri till 97%, och om hur vi siktar högre

Vi älskar biobränsle

Lär dig om hållbart skogsbruk, och om hur våra hållbara leverantörskedjor hjälper dina.

Vi skapar ren tillväxt

Ta en titt på våra livscykelberäkningar – de gör skillnad i dag och i framtiden.

Vi minskar era koldioxidutsläpp

Ta del av vårt hållbarhetsarbete, som har gjort oss ledande i förpackningsindustrin.

Topprankade av DJSI

VILKEN ÄR DIN BRANSCH?

Varje företag är unikt. Genom åren har vi skapat tusentals innovativa lösningar för våra kunder inom följande branscher:

Mat och dryck

Våra livsmedelssäkra förpackningsmaterial är starka, återvinningsbara och officiellt certifierade för livsmedelsbruk. Läs mer

Konsument- och lyxvaror

Styrkan i våra förpackningsmaterial gör det möjligt att minska mängden material – med bibehållen kvalitetsupplevelse för konsumenten. Läs mer

Industri

Styrkan i vår kartong och vårt kraftpapper gör skillnad i tuffa industrimiljöer. Läs mer

Läkemedel och hygien

Våra kraftpapper klarar de tuffa kraven för läkemedelsförpackningar genom att kombinera styrka, rätt porositet och ett skyddande skikt. Läs mer

KONTAKTA OSS

Frågor och funderingar kring våra prioriteringar vad gäller hållbarhetsarbetet?

Kontakta oss