Tänk om en karriär hos oss kunde frigöra din fulla potential?

En karriär på Billerud kan se ut på många olika sätt. Emelia Nydén började på Billerud lite av en slump och nu sitter vi här 9 år senare och går igenom Emelias spännande resa.

Efter några års studier på Universitetet i Örebro och Audionomprogrammet kände Emelia att hon i början av 2012 ville utveckla sig i en annan riktning. Målet blev att söka en logistikutbildning till efter sommaren 2012, men till dess sökte Emelia en roll som pallutlastare på Billerud i Frövi. Vikariatet blev snabbt till en tillsvidareanställning och när Emelia väntade sitt första barn 2013 och inte längre kunde arbeta som utlastare hjälpte företaget till och anpassade en roll som Delivery Planner på Customer Service. ”Mycket av kontaktytorna som jag haft i de olika rollerna var gemensamma och i samband med att Customer Service startade upp i Frövi 2012 så behövdes det personer som hade inblick i verksamheten vilket jag kunde ge”.

Precis innan Emelia gick på föräldraledighet i början av 2014 blev hon tillfrågad en permanent roll som Delivery Planner, vilket var precis i linje med tankarna hon haft kring logistikutbildning. 2020 började Emelia som Team Leader för Customer Service Specialist CartonBoard och har nu 21 medarbetare i hennes team.

Vad har möjliggjort din resa inom koncernen?

Emelias ledare har varit väldigt viktiga för hennes utveckling och många av de chefer hon haft har uttryckt att Emelia skulle vara passande som ledare. Så det har alltid funnits med som ett mål i bland annat medarbetar- och utvecklingssamtal, där de haft en dialog kring detta. Nu när Emelia själv är ledare tycker hon att dialogen kring karriärutveckling är viktig att ha med sina medarbetare. ”Som ledare försöker jag ge möjligheter för mina medarbetare att utvecklas, jag tycker att det är både den mest utmanande delen som ledare men också den roligaste”.

Vad skulle du ge för tips till andra som vill prova på olika roller inom Billerud?

Emelia beskriver själv att hon kanske inte den typiska akademiska bakgrunden för rollen som ledare men har istället vågat att visa framfötterna och ställa frågor för att kunna utvecklas. Det syns och är väldigt viktigt både för sin egen utveckling och för företaget i stort. ”Var delaktig i projekt som du brinner för. Och om inte finns projekt, kanske du kan starta ett? Finns det förbättringar att göra i din roll? Var tydlig med vad du brinner för och ha en dialog med din chef”.

Vad tycker du är absolut roligast med att arbeta på Billerud?

Emelia har under åren haft tre olika befattningar och säger att stoltheten att få representera ett hållbart företag är roligast. Dessutom har Emelia under dessa 9 år haft väldigt bra kollegor, ledare och nu medarbetare. Att jag under dessa år ständigt har fått utvecklas vidare i varje roll har också varit en mycket positiv del av att arbeta på Billerud.

I Emelias nuvarande roll som Team Leader är utmaningarna det roligaste. ”För mig var det helt nytt att kliva in i en ledarposition och den har gjort att jag utvecklats och lärt mig så mycket på kort tid.”  

Är du också intresserad av en karriär på Billerud? Våra lediga tjänster hittar du här.