Tänk om en karriär hos oss kunde frigöra din fulla potential?

En karriär på Billerud kan se ut på många olika sätt. För Mattias började det med sommarjobb under två somrar där han arbetade med kvalitetskontroll av förpackningar. Nu får vi möjlighet att lära känna Mattias Edvartsen som arbetar som processingenjör.

Efter sina KTH studier fick Mattias 2017 en roll som Förpackningsingenjör på vårt bruk i Karlsborg utanför Kalix. Efter 2 år som förpackningsingenjör dök en möjlighet upp som vikarierande laboratoriechef. Där han hade ett ansvar för ett team på 6 medarbetare. Efter vikariatets slut klev Mattias på rollen som processingenjör på bestrykningsmaskinen, där han befinner sig idag. ”En rolig och bred roll där jag får arbeta med Produktutveckling, processoptimering, teknisk kundtjänst”.

Vad har möjliggjort din resa inom koncernen?

Mattias beskriver att det förtroende han fått från sina chefer gjort att han tagit steget in i nya roller. Han har också tagit för sig och ställt frågan vad det finns för möjligheter. ”Mycket handlar om vad man fastnar för och tycker är kul att fortsätta med”. Efter hans tjänst på labbet kände han att han ville jobba i produktionen därav blev rollen som processingenjör perfekt för det.

Vad skulle du ge för tips till andra som vill prova på olika roller inom Billerud?

Våga fråga, ibland kan det finnas möjligheter som man kanske inte ser eller vet om. Därför är det viktigt att ha en dialog med sin chef i exempelvis medarbetarsamtal eller ta kontakt med personer utanför sin avdelning för att lära sig mer om andra roller. Helt enkelt nätverka!

Vad tycker du är absolut roligast med att arbeta på Billerud?

Det sociala och klimatet som är på Billerud”. Mattias tycker det är fantastiskt att det finns en så stor arbetsgivare i Kalix där han får möjligheten att utöva sin profession och ta nytta av sin utbildning.

Som processingenjör tycker Mattias att det är väldigt spännande och roligt att se hur arbetet fortlöper och hur gör framsteg. Även den sociala delen av jobbet där han får arbeta i nära samarbete med operatörer och kunder, vilket blir en rolig mix och möjlighet att se hela varukedjan.

Är du också intresserad av en karriär på Billerud? Våra lediga tjänster hittar du här.