Lär känna vår kollega Monica Edlund

Vi har över 150 olika yrkesroller på Billerud och en karriär hos oss kan därför se ut på många olika sätt. Nu får vi chansen att lära känna Monica Edlund som började som instrumentmekaniker år 2000 och nu arbetar i en roll som underhållsingenjör på vårt bruk i Skärblacka.

Efter sin utbildning inom styr- och reglerteknik fick Monica tips från en vän om en ledig tjänst som hon valde att söka. Från att ha varit en av få kvinnor på arbetsplatsen ser situationen annorlunda ut idag och Monica beskriver den resa hon varit med om.

Innan Monica började i sin roll idag har hon arbetat som instrumentmekaniker på pappersbruket och massablocket, automationstekniker och underhållsplanerare. Fördelen med att arbeta i olika roller är att hon har en god helhetsförståelse och hur hennes beslut idag som underhållsingenjör påverkar verksamheten.

Har i mina tidigare roller arbetat med reservdelar inom bruket och då sett vilket behov vi har av att enkelt finna aktuella lagerartiklar och därifrån strukturerat skapa underlag för förrådshållning och modernisering av vår utrustning”.

Vad har möjliggjort din resa inom koncernen?

Framförallt hårt arbete som visat vad jag kan samt kollegor och chefer som trott på mig”. Monica lyfter också fram den yrkesstolthet som hon känner och de nya arbetsuppgifter hon fått genom åren som gjort att hon träffat på många fler kollegor inom andra avdelningar och bruk. ”Det har i sin tur gjort att min "omvärldsbild" har blivit större och då fått chansen att reflektera över Skärblackas roll i helheten”. Vidare menar Monica att utmaningen i detta är att sätta sig in i hur hennes arbete påverkar övriga i förlängningen vilket är väldigt spännande.

Vad skulle du ge för tips till andra som vill prova på olika roller inom Billerud?

Lita på dig själv och våga pröva något nytt!”. Att ibland gå utanför sin bekvämlighetszon kan leda till nya möjligheter. Monica beskriver sig själv som en person som vill vara med och påverka där hon gärna bidrar med förbättringsförslag. Fokusera på det som är roligt och ta vara på chansen när den kommer är också något som är viktigt.  

Vad tycker du är absolut roligast med att arbeta på Billerud?

Monica tycker lagarbetet och hur man arbetar tillsammans för att få fram en bra produkt är fantastiskt. ”Viktiga att vi gör detta tillsammans”. Hon gillar också att det finns så många olika typer av roller och möjligheter vilket är en stor anledning till att Monica arbetat här i 21 år.

Är du också intresserad av en karriär på Billerud? Våra lediga tjänster hittar du här.