Nyhet
5 nov 2015, 14:00 CET

BillerudKorsnäs rankas i WWF Environmental Paper Company Index

BillerudKorsnäs uppmärksammas av Världsnaturfonden (WWF) som en föregångare när det gäller transparens och rapportering till WWF Environmental Paper Company Index 2015 (EPCI). Årets mätning visar en positiv trend mot ökad öppenhet och hållbarhet i branschen.

- BillerudKorsnäs anser att öppenhet är viktig för att främja hållbar utveckling i värdekedjan. Det är också ett verktyg för att ge intressenter information så att de kan bedöma bolagets prestation. Våra höga poäng i kategorin öppenhet visar att vi är på rätt väg mot en hållbar framtid, säger Louise Wohrne, hållbarhetsutvecklare, BillerudKorsnäs.

- Massa- och pappersindustrin har potential att bidra till en grönare ekonomi. EPCI 2015 visar framsteg i den riktningen, åtminstone när det gäller branschens mest transparenta bolag, säger Emmanuelle Neyroumande, Globalt ansvarig för papper och massa på WWF International.

BillerudKorsnäs fick 78 procent (max 100) inom transparens för rapportering och miljöledningssystem. Totalpoängen blev 70,6 procent i produktkategorin förpackningar, jämfört med den senaste mätningen en förbättring med fem procentenheter. Särskilt uppmärksammans BillerudKorsnäs minskning av utsläpp av växthusgaser sedan den senaste rapporten.

Totalt valde 31 av 80 inbjudna företag att delta i EPCI 2015. Deltagarna representerar 7 procent av global produktion av förpackningspapper, 15 procent av pappers- och kartongproduktion och 15 procent av global massatillverkning. BillerudKorsnäs har deltagit i EPCI sedan 2011.

Läs rapporten på www.panda.org/epci2015.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Essén
Kommunikations- och Hållbarhetsdirektör
+46 (0)73-057 38 01
Henrik.Essen@billerudkorsnas.com