Nyhet
7 sep 2016, 8:00 CET

BillerudKorsnäs ges högsta betyg för hållbarhet

BillerudKorsnäs ges utmärkelsen Guld av EcoVadis för tredje året i rad. Den årliga utvärderingen av 20.000 leverantörer visar att BillerudKorsnäs tillhör topp 1-procent av samtliga bedömda företag.

EcoVadis är det ledande systemet för utvärdering av leverantörers miljöaspekter, arbetsförhållanden, affärsansvar och underleverantörer. Systemet anlitas av multinationella varumärken med höga etiska ambitioner när de i sin tur utvärderar sina leverantörskedjor.

Utvärderingen visar att BillerudKorsnäs placerar sig i toppskiktet av 150 företag i samma bransch och dessutom tillhör den bästa procenten av samtliga bedömda företag oavsett bransch. Den visar också att BillerudKorsnäs i år förbättrat sig ytterligare.

– EcoVadis bekräftar att vår hållbarhet ligger på en hög nivå och att vi har en bra styrning av miljöarbetet, tydliga riktlinjer i etiska frågor och ett systematiskt arbete med våra leverantörer. Vi får mycket höga betyg inom alla bedömda områden, klart över medelvärdet för alla de utvärderade leverantörerna, säger Bengt Brunberg, ansvarig för rapporteringen av hållbarhetsarbetet

EcoVadis metod bygger på internationellt antagna principer för hållbarhetsredovisning som GRI - Global Reporting Initiative, FN:s Global Compact och ISO 26000 och revideras av oberoende experter inom hållbarhet. Systemet vänder sig till krävande kunder och varumärkesägare som vill ha kontroll på sina leverantörskedjor.

Läs mer om resultaten i BillerudKorsnäs Sustainability Profile.

Läs mer om EcoVadis.

För mer information, vänligen kontakta:
Bengt Brunberg, Sustainability Manager, 070-565 12 41,
bengt.brunberg@billerudkorsnas.com