Nyhet
12 dec 2016, 15:30 CET

BillerudKorsnäs gör storinvestering i Gruvön

Styrelsen för BillerudKorsnäs har idag, den 12:e december 2016, beslutat genomföra den största framtidssatsningen i bolagets historia och en av de största i Sverige de senaste åren - investeringen i en ny kartongmaskin vid produktionsanläggningen i Gruvön. Satsningen görs mot bakgrund av den ökande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen.

Den nu beslutade investeringen om 5,7 miljarder SEK innebär att en ny kartongmaskin byggs vid produktionsanläggningen i Gruvön samt att ombyggnationer görs i existerande massabruk. Kartongmaskinen får en kapacitet om 550 000 ton kartong årligen och blir därmed en av de största i världen i sitt slag. Maskinen kommer att producera vätskekartong, förpackningskartong, food service board och liner. Investeringsprojektet startar omgående och produktionen beräknas starta under första kvartalet 2019.

- Detta är ett historiskt beslut för BillerudKorsnäs. Den stabila marknadstillväxten för vätskekartong och annan förpackningskartong tillsammans med vår världsunika spetskompetens inom området gör oss perfekt positionerade för att tillfredsställa den globala efterfrågan på denna marknad. När vi utvärderat olika alternativ har tillgången till förnyelsebar råvara från hållbart brukade skogar i Norden vägt mycket tungt, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs vd och koncernchef.

Se VD och koncernchef  Per Lindbergs kommentar på beslutet här

Please accept Marketing cookies to view this content.

Se en film med animation på hur den nya byggnaden kommer att se ut här

Please accept Marketing cookies to view this content.

Läs pressmeddelandet här