Nyhet
6 jul 2016, 14:00 CET

FN:s hållbarhetsmål en affärsmöjlighet för BillerudKorsnäs

Miljömedvetenhet kommer att ställa helt nya krav på förpackningsindustrin. Den utmaningen ser BillerudKorsnäs som en affärsmöjlighet. När BillerudKorsnäs samarbetspartner, den franska forskningsplattformen Tara Expeditions nyligen passerade Miami på väg mot Stilla havet för en 18 månaders expedition, bjöd BillerudKorsnäs därför in sin amerikanska marknad till samtal om hur förpackningsbranschen kan bidra.

Thomas Gass, Assisterande Generalsekreterare i FN, var en av talarna vid konferensen och han utmanade publiken med representanter från globala varumärken och förpackningsbransch att bli förkämpar för en hållbar framtid:

- Alla måste bidra och fatta de modiga besluten för framtiden: politiker, miljöorganisationer, myndigheter och inte minst VD:ar. Det är ni i företagen som är den viktiga länken till konsumenterna, era budskap i värdekedjan blir tydliga. Börja med att titta på risker och möjligheter utifrån hållbarhetsmålen och sätt upp egna mål i era företags verksamhet, få med er styrelse, aktieägare och anställda. Visa öppet ert engagemang för kunder och allmänhet.

Talare vid eventet: Thomas Gass, Per Lindberg, Mattias Klum, Romain Troublé.

BillerudKorsnäs, som erbjuder förpackningsmaterial och lösningar, har tagit ställning för att inte enbart minimera sin egen miljöpåverkan, utan strävar också efter att bidra positivt till en hållbar framtid. Företaget utmanar konventionella förpackningar, som oftast är av plast, med hjälp av nya innovativa förpackningsmaterial och lösningar baserade på förnybar nordisk pappersfiber. Bland innovationerna märks en cementsäck som försvinner och blir ett med cementen när den blandas, FibreForm - ett paper som kan pressas i kallt tillstånd till motsvarande former som plast och en stående påse i papper för torrvaror som socker, mjöl och pasta helt dammfritt med en ny förslutningsmetod.

– Vi utgår ifrån att förpackningar måste vara hållbara i hela värdekedjan. Genom att samarbeta med våra kunder och skräddarsy resurseffektiva och innovativa lösningar för just deras produkter och marknader tar vi hållbarhet ett steg längre. Att miljömedvetandet ökar kommer att revolutionera vår bransch liksom många andra, och vi vill vara i framkant tillsammans med våra kunder, säger Daniel Badman, Hållbarhetsdirektör vid BillerudKorsnäs.

Den franska havsforskningsplattformen Tara Expeditions Foundation stöds av BillerudKorsnäs i ett partnerskap som ska bidra till mer kunskap om hur plast påverkar våra hav. Plastnedskräpning i haven är ett av vår tids största miljöproblem och flera miljoner ton plast hamnar i haven varje år. Efter stoppet i Miami den 29 juni-5 juli fortsätter Tara mot Stilla havet för att studera hur korallreven och den biologiska mångfalden i havet påverkas av klimatförändringarna.

För mer information, vänligen kontakta:
Daniel Badman, Hållbarhetsdirektör, 072 510 09 38,
Daniel.Badman@billerudkorsnas.com

Henrik Essén, SVP Communication & Sustainability, 073 057 38 01,
Henrik.Essen@billerudkorsnas.com