Nyhet
31 maj 2017, 8:00 CET

Prestigefullt pris till Hinoki

Efterfrågan på naturligt hållbara förpackningslösningar har aldrig varit större. Det intygar Isabelle Dahlborg Lidström och Liselotte Tingvall på design- och innovationsbyrån NINE, dotterbolag till BillerudKorsnäs. Både Isabelle och Liselotte ingår i arbetsgruppen som vann Best of Show för omtalade Hinoki förpackningen i den prestigefulla tävlingen The Dieline.

Vi på BillerudKorsnäs är mycket nöjda över arbetsgruppens resultat som har genererat en innovativ förpackningslösning samt internationell uppmärksamhet i olika kanaler. Vinsten bekräftar flera trender inom förpackningsvärlden som ställer allt högre krav på hållbara förpackningar.

”Vi har mött flera kunder som letar efter nya sätt att utveckla sina förpackningslösningar, materialvalet är viktigt och vi ser en önskan om att minimera användningen av plast”
Isabelle Dahlborg Lidström

Kosmetik och beauty marknaden är beroende av förpackningar och där finns det utvecklingsmöjligheter inom hållbarhetskategorin. I det här fallet står resenärers behov av rätt storlek på förpackningen i fokus, för att undvika in- och utcheckning vid resa. Det ställs även höga krav på innehållet, som ska vara fritt från konserveringsmedel för att skapa en helt organisk produkt i en miljövänlig förpackningslösning. Detta var startskottet och drivkrafterna för att börja arbeta fram Hinoki som förpackningslösning.

För att skapa kvalité krävs samarbete med kombination av flera kompetenser - insikt, varumärkesstrategi, industriell och grafisk design. Framgången med Hinoki är mycket tack vare ett tätt samarbete med Packaging Paper inom BillerudKorsnäs
Liselotte Tingvall

Förpackningen är framtagen av vårt material Fibreform, ett material som är extremt töjbart och ger möjlighet att skapa nya förpackningslösningar i alla möjliga former. Vi spår en ljus framtid för Hinoki, målsättningen är att inom 1–3 år lansera ett nytt förpackningssystem på marknaden mot slutkund.

Läs mer om hinoki här!

Läs mer om The Dieline awards här!