Nyhet
3 apr 2018, 15:31 CET

BillerudKorsnäs antar vetenskapligt grundade klimatmål

Som en av föregångarna inom den globala förpackningsindustrin har BillerudKorsnäs fått sina klimatmål godkända av initiativet Science Based Targets. Initiativet initierades av FN, WWF och World Resources Institute och syftar till att förmå världens företag att anta klimatmål i enlighet med FN’s Parisavtal.

Redan idag är BillerudKorsnäs verksamhet till stor del fossilfri och i den egna verksamheten används 97,5 procent biobränslen. För att ytterligare bidra till att minska klimatförändringarna har BillerudKorsnäs antagit nya klimatmål för år 2030 respektive 2050 som nu har godkänts av Science Based Targets-initiativet. De godkända målen, som är i linje med vad som krävs för att den globala uppvärmingen inte ska överstiga två grader, är att:

1. till år 2030 minska direkta utsläpp av växthusgaser från den egna verksamheten och indirekta utsläpp från köpt energi med minst 59 procent jämfört med 2016 års nivåer. År 2050 ska motsvarande utsläpp vara minst 74 procent lägre.

 2. till år 2030 minska indirekta utsläpp av växthusgaser från inköp av varor och tjänster (exempelvis transporter) med minst 30 procent jämfört med 2016 års nivåer. År 2050 ska motsvarande utsläpp vara minst 70 procent lägre.

– Parisavtalet och FN:s klimatmål nummer 13 ”Bekämpa klimatförändringen” sänder en tydlig signal att skyndsamt utveckla nya resurseffektiva lösningar och byta ut fossilt mot förnybart. Vi är därför mycket stolta över att som en av de första aktörerna inom vår industri presentera nya klimatmål. BillerudKorsnäs och den skogsbaserade industrin har en nyckelroll i övergången till ett biobaserat och hållbart samhälle inte minst genom att erbjuda förnyelsebara alternativ till fossilbaserade förpackningsmaterial, säger Henrik Essén, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs.

– Vi gratulerar BillerudKorsnäs till att deras utsläppsminskningsmål har validerats av initiativet Science Based Targets. Genom att fastställa mål som går i linje med den grad av koldioxidminskning som krävs för att uppnå målen i Parisavtalet, visar BillerudKorsnäs sitt affärsledarskap och positionerar sig för framgång i den koldioxidsnåla ekonomin, säger Alberto Carrillo Pineda, direktör för klimatinitiativen vid CDP och medlem av Science Based Targets initiativets styrgrupp.

Läs mer om BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete här och om initiativet Science Based Targets här.