Nyhet
8 okt 2018, 10:34 CET

BillerudKorsnäs director of IP management, Olle Steffner, djupdyker i ämnet tillämpad artificiell intelligens (AI)

Olle Steffner, director of IP Management, har arbetat med digital transformation på BillerudKorsnäs sedan 2016. Han är teknologie doktor i materialteknik och sedan första mötet med Skogsindustrin 1984 har han haft en rad olika roller inom främst produktion, utveckling och marknad. Se och hör honom utveckla resonemanget kring maskininlärning och BillerudKorsnäs AI-resa, multifunktionella team, prediktiva modeller och mycket mer i AI-Podden och RISE Talks.

”Utvecklingen går mycket snabbt nu”, menar Olle Steffner. ”En del av det som vi idag benämner som AI, kommer snart att betraktas som en naturlig del av processövervakning och automation. Nu gäller det att vi snabbt lär oss vad vi kan göra med tekniken här och nu.”

Djupdykning #1 – AI-Podden: ”Affären och datan är viktigast”

AI-forskaren Ather Gattami från RISE SICS ligger bakom AI-podden som görs i samarbete med tidningen Dagens Media. I detta avsnitt träffar han Olle Steffner som berättar om BillerudKorsnäs automationsarbete. Lyssna på AI-Podden: ”Affären och datan är viktigast” 

Djupdykning #2 –  RISE Talks: ”Om artificiell intelligens och hur AI påverkar Sveriges industrier”

RISE Talks ”Högt och lågt om artificiell intelligens och hur AI påverkar Sveriges industrier”, är en talkshow kring tillämpad artificiell intelligens. Experter inom området delar med sig av lärdomar och framtidsspaningar. Talkshowen leds av Cecilia Hyrén, Research Project Manager och Ather Gattami, Senior Research Expert, båda från RISE SICS. BillerudKorsnäs Olle Steffner gästar samtalet cirka 21 minuter in i sändningen.

Klicka här för att se samtalet.