Nyhet
19 okt 2018, 10:00 CET

BillerudKorsnäs FibreForm Cap vinner juryns specialpris vid Luxe Pack Monaco

När LUXE PACK MONACO hölls för 31:a gången den 1–3 oktober delades det ut priser i tävlingen LUXE PACK ”in green” till de mest miljövänliga förpackningslösningarna och CSR-initiativen. BillerudKorsnäs FibreForm Cap, en topp i papper för mousserande vin, vann juryns specialpris.

FibreForm Cap är ett innovativt alternativ till de traditionella metalltoppar som används för mousserande vin över hela världen. Den är lika snygg som metall, och har samma utmärkta tryckkvalitet, men är tillverkad i 100 procent återvinningsbart och 100 procent biologiskt nedbrytbart primärfiberpapper från välskötta skogar.

- ”För närvarande använder man komplexa foliematerial tillverkade av aluminium/PE. De sitter kvar på flaskan efter användning och återvinns inte”, säger Annica Rasch, Director Formable Solutions på BillerudKorsnäs. ”FibreForm Cap är enkel att ta av och lämna till återvinning med andra pappers- och kartongmaterial.

- ”Det finns en stor marknad för FibreForm Cap, eftersom både konsumenter och varumärkesägare vill ha hållbara förpackningar. Övergången går smidigt, eftersom man kan använda befintliga förpackningsmaskiner”, säger Christophe Delrive, Business Development Director på BillerudKorsnäs.

Juryns motivering lät så här:
”Juryn vill gärna ge BillerudKorsnäs bidrag FibreForm Cap för champagneflaskor ett särskilt omnämnande. Designen gör den lätt att ta bort, och i stället för aluminium är råvaran – BillerudKorsnäs FibreForm – ett hållbart förpackningsmaterial tillverkat i 100 procent primärfiber. Det är därför 100 procent återvinningsbart.

Juryn vill ge BillerudKorsnäs ett erkännande för denna verkliga innovation, och för att man hittat en ersättning för ett djupt rotat traditionellt material och bytt ut det mot papper.”

Läs mer här.