Nyhet
4 okt 2018, 15:31 CET

BillerudKorsnäs material hedrat som ”Carton of the Year” och "Save the Planet" vid Carton Excellence Award 2018

"Spektakulärt" är ordet som ProCarton ECMA Award jury använde för att uttrycka sin fascination över årets vinnare. Det är en 6-pack Mini Moët-flaskor, designat av Van Genechten Packaging Angoulème med BillerudKorsnäs kartongpapper. BillerudKorsnäs kartongmaterial tilldelades också pris i kategorin "Save the Planet".

Carton of the Year

 

Mini Moët-paketet från Moët & Chandon innehåller sex små flaskor Moët Imperial tillsammans med sex små guldfluider. Det är ett komplett kit för att dela ett trevligt ögonblick med vänner och samtidigt ett mycket funktionellt paket som håller flaskorna väl skyddade genom hanteringskedjan. När boxen är öppnad kan inlägget enkelt tas ut och hela lådan kan omvandlas till en ishink. Paketet är ett multifunktionskoncept som täcker behoven vad gäller transport, varumärkespromotion, lagring och, fylld med isbitar, även servering.

Detta var ett enhälligt beslut när vi öppnade lådan. Dragremsan fungerar bra och snyggt, men det var när vi lyfte locket som vi tappade hackan och det ögonblick som stal showen. Det var som att öppna en skattkista - sättet på vilket produkterna presenterades och hur den inre kartongen var konstruerad för att hålla flera små flaskor champagne och deras respektive dryckesmuggar. Tidigare har några av vinnarna varit relativt enkla kartongkonstruktioner, men vinnaren är här mer komplex och desto bättre. Spektakulärt!
Juryns kommentar

Fakta

Officiellt namn på bidraget: 6 Mini Moët pack
Deltagare: Van Genechten Packaging Angoulème
Kartongproducent: Van Genechten Packaging Angoulème
Varumärkesägare: Moët & Chandon
Strukturell designer: Van Genechten Packaging Angoulème
Kartongtillverkare: BillerudKorsnäs
Material som används: BillerudKorsnäs White 290


Save the Planet

BillerudKorsnäs kartongmaterial tilldelades också pris i kategorin "Save the Planet". Det vinnande bidraget från varumärkesägaren Sealpac kallas FlatSkin, en kartong + plastförening för livsmedelsförpackningar. Förpackningslösningen, designad av Van Genechten Packaging, använder 75 procent mindre plast jämfört med en konventionell bricka eller krympförpackning, och de två materialen är lätt delade för återvinning.

När man betraktar de berg av plast och frigolit som för närvarande används vid förpackning av köttprodukter över hela Europa och hur mycket av det materialet som undviks genom denna innovation, är det här verkligen en värdig vinnare som hjälper till att "rädda planeten".
Juryns kommentar

 

Fakta

Officiellt namn på bidraget: FlatSkin®
Deltagare: Van Genechten Packaging
Kartongproducent: Van Genechten Packaging Kempten
Varumärkesägare: Sealpac
Strukturell designer: Sealpac | Van Genechten Packaging
Kartongtillverkare: BillerudKorsnäs
Material som används: BillerudKorsnäs Carry 425,


Om Pro Carton

Pro Carton är den Europeiska föreningen för kartong och kartongpapperstillverkare. Dess främsta syfte är att främja användningen av kartonger och kartongpapper som ett ekonomiskt och ekologiskt balanserat förpackningsmedium till varumärkesägare, handeln, designers, media och politiker. Carton Excellence Award grundades för över 20 år sedan och är Europas mest prestigefyllda pris för kartongförpackning. https://www.procarton.com