Nyhet
19 sep 2018, 10:00 CET

BillerudKorsnäs tilldelas pris för årets bäst designade årsredovisning 2017

Gruppen ”Sveriges bästa årsredovisning” tilldelade igår BillerudKorsnäs en hedrande utmärkelse för Sveriges bäst designade årsredovisning 2017.

Priset för svenska årsredovisningars design är nyinstiftat för i år med motiveringen att finansiell kommunikation inte bara handlar om ord och siffror, utan att formgivning har stor betydelse för att förmedla förtroende och lojalitet. Årets bästa design har delats ut till den årsredovisning som har uppvisat funktionell och estetisk design som är anpassad för målgruppen och formatet. Kriterierna har varit att innehållet ska vara väldisponerat och underlätta för läsaren att ta del av informationen. Designen ska stärka förtroendet för varumärket och uttrycka de värderingar som bolaget står för. Det handlar om att budskap, innehåll, språk, bild och grafisk form tillsammans ska skapa en förtroendeingivande helhet.

Arrangörsgruppen bakom tävlingen; FAR, Nasdaq Stockholm, Sveriges Finansanalytikers Förening och Sveriges Kommunikatörer samt årets jury bestående av Nils Liliedahl juryns ordförande från Sveriges Finansanalytikers Förening, Anders Haskel fristående analytiker och journalist, Pontus Herin journalist och Annica Gerentz kommunikatör, motiverar utmärkelsen enligt nedan:

”Vinnaren av Årets bästa design har formgivit en årsredovisning som andas långsiktighet, innovation och framtidstro. Designen är inbjudande och har en väldisponerad struktur som underlättar för investerare och analytiker att ta del av både övergripande och fördjupad information. Bolagets hållbarhetsredovisning genomsyrar helheten och presenteras med ett stilrent bildspråk och en design som tydligt kopplar till finansiella mål och nyckeltal.”

Louise Wohrne Sustainability manager och ansvarig för produktionen av BillerudKorsnäs års- och hållbarhetsredovisning kommenterar:

”Kommunikation, varumärke, design och form är en viktig del i såväl försäljning som den förtroendeskapande processen för BillerudKorsnäs. Med denna utmärkelse har vi fått ett kvitto på att vi gör ett bra jobb avseende detta. Även innehållsmässigt har vi gjort ett mycket bra arbete som genererat oss en plats bland Sveriges absolut främsta företag. Inom kort påbörjas processen med att sammanställa 2018-års redovisning, och denna placering sporrar hela teamet att fortsätta och kanske denna gång även överträffa vår redan vassa års- och hållbarhetsredovisning.”

 

Med på prisudelningen från BillerudKorsnäs var Ulrika Andersson, koncernredovisningsekonom (fjärde från vänster) och Peder Haaber-Bernth, koncernredovisningschef (femte från vänster). Foto: Sveriges bästa årsredovisning

 

Vinnare av Sveriges bästa redovisning 2017 blev för Large Cap Axfood AB, för Mid Cap Bulten AB och för Small Cap Balco AB. Mer information om tävlingen finns på www.sverigesbastaarsredovisning.se