Nyhet
25 sep 2019, 0:00 CET

BillerudKorsnäs återigen i hållbarhetstopp på Stockholmsbörsen

I Handelshögskolans studie ”Walking the talk?” 2019 rankas BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete bland de bästa bland stora bolag på Stockholmsbörsen. Jämfört med 2017 behåller BillerudKorsnäs en delad förstaplats bland de analyserade företagen.

 

I rapporten analyseras hur företag listade på Nasdaq OMX Stockholm Large Cap kommunicerar sitt hållbarhetsarbete och hur väl de lever upp till vad de kommunicerar. Årets rapport är den tredje utgåvan från Misum vid Stockholm School of Economics.

Det är fantastiskt för oss att vi återigen blir uppmärksammade för att leva upp till våra hållbarhetsambitioner. Vi eftersträvar hög prestanda inom alla hållbarhetsaspekter, men det är också viktigt att vi ger relevant och korrekt information till våra intressenter. Här får vi ett kvitto på att vi gör rätt
Malin Ljung Eiborn, Director Sustainability & Public Affairs at BillerudKorsnäs

Av de 95 undersökta företagen hamnar BillerudKorsnäs på en delad förstaplats vad det gäller att leva upp till hållbarhetslöften. I toppen av listan är BillerudKorsnäs det företag som genomför mer (walk) än vad som kommuniceras (talk). Malin Ljung Eiborn förklarar att detta är ett resultat av flera pågående satsningar inom hållbarhetsområdet:

"Under de senaste åren har vi jobbat hårt med våra klimatmål och att fasa ut de återstående procenten fossila bränslen från produktionen. Vi har även sett en god utveckling i vårt arbete för en mer diversifierad och jämställd arbetsplats. Tack vare ett tydligt stöd från ledningen kan vi fortsätta leda utvecklingen i att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid."

Förra veckan släpptes även nyheten att BillerudKorsnäs kan titulera sig ett av de mest hållbara företagen i världen efter att ha hamnat band topp 10 procent som ingår i Dow Jones Sustainability Index.

För mer information och för att läsa studien "Walking the talk", besök Handelshögskolans hemsida.